Sant Joan Despí tindrà la seva torre de l'aigua a l'estil de l'Agbar

  • S'edificarà al parc de la Fontsanta.
  • Fa 40 metres d'alçada i s'il·luminarà de nit.
  • Servirà per compensar els nivells d'aigua d'un dipòsit.
Maqueta de la Torre de l'Aigua que es farà al Parc de la Fontsanta, a Sant Joan Despí.
Maqueta de la Torre de l'Aigua que es farà al Parc de la Fontsanta, a Sant Joan Despí.
AJ DE SANT JOAN DESPÍ
Maqueta de la Torre de l'Aigua que es farà al Parc de la Fontsanta, a Sant Joan Despí.

Lámines de vidre de colors i la vinculació amb l'aigua són dues de les característiques que agermanen la Torre Agbar, símbol ja de l'skyline de Barcelona, amb la nova torre del Parc de la Fonsanta, a Sant Joan Despí.

La seva funció és ben diferent, com també ho és la seva alçada (142 metres l'Agbar i 40 m la de la Fontsanta), però el que ja sorprèn a molts són les similituds exteriors.

Per tal de garantir el

subministrament d'aigua a l'àrea de Barcelona, Aigües Ter Llobregat està construint la connexió dels dos sistemes fluvials i infraestructures al Baix Llobregat per dessalinitzar i millorar la qualitat de l'aigua.

És un tub de descompressió convertit en un símbol del parc de la Fontsanta de Sant Joan.

Dins d'aquest conjunt d'actuacions s'emmarca la construcció de la torre del parc de la Fontsanta, ubicada damunt d'un dipòsit d'aigua i que tindrà la funció de mantenir-ne la pressió.

Tub de descompressió

"És un tub de descompressió", explicaven fonts municipals, "i s'ha volgut integrar-lo a l'entorn". Per aquest motiu l'arquitecte Manuel Ruisánchez ha escollit tons verdosos i ocres que "recobreixen l'estructura amb una espècie de jardí vertical", d'alçada equivalent a un edifici de 12 pisos, que s'illuminaran de nit.

La funció tècnica de la torre exclou un ús públic i possibles visites al terrat. Ara bé, la torre neix amb l'ambició de convertir-se "en un element de referència del parc", segons Ruisánchez. Tot i que l'estructura ja s'està edificant, es preveu que el revestiment estigui enllestit al 2009.

"Vull que tingui personalitat pròpia"

Les làmines de vidre de colors verds, blaus i ocres no són un caprici decoratiu, sinó que fan de suport a les plaques fotovoltàiques verticals. Aquest és un dels trets característics que ressalta l'arquitecte Manuel Ruisánchez a l'hora de diferenciar el seu projecte amb la Torre Agbar.

A més, el recobriment de l'estructura no té un inici ni un final enfront de la característica forma punxeguda de l'edifici barceloní de Jean Nouvel. "Esperem que adquireixi personailtat pròpia", exposava a 20 minutos Ruisánchez, qui va aclarir que encara s'està treballant en el projecte. El vidre acolorit també recobrirà el Camp Nou de Foster

Mostrar comentarios

Códigos Descuento