Comunitat Valenciana

Puig reclama al Govern i a la UE mesures "immediates" per a protegir la citricultura valenciana

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reclamat en el Senat mesures "immediates" per a protegir la citricultura valenciana per part del Govern i la Unió Europea. "No podem tindre unes condicions diferents a les de les importacions", ha defès.
Puig demana al Govern i a la UE mesurades 'immediates' per a protegir la citricu
Puig demana al Govern i a la UE mesurades 'immediates' per a protegir la citricu
GVA
Puig demana al Govern i a la UE mesurades 'immediates' per a protegir la citricu

Puig, que ha assistit aquest dimecres a la votació de la reforma de l'Estatut de la Comunitat Valenciana en la cambra alta, ha realitzat aquesta petició després de l'aprovació d'una moció per a instar el Govern a adoptar determinades disposicions per a fer front a la crisi dels cítrics valencians, informa la Generalitat en un comunicat.

En aquest context, ha posat l'accent que les taronges i els productes que entren a la Comunitat Valenciana han de complir les mateixes condicions fitosanitàries que es demanen als valencians. Ha reivindicat la necessitat que existisca una "reciprocitat" entre els productes locals i les importacions.

Per al cap del Consell, l'acció de la Unió Europea davant aquesta crisi és "fonamental", per la qual cosa ha demanat que considere l'agricultura mediterrània com a un important motor econòmic de la Comunitat i que "recolze al sector amb mesures".

També ha lamentat la situació en la qual es troben els agricultors valencians amb rendes baixes, una cosa que ha advertit que "posa en perill l'existència de l'agricultura".

Per tot açò, Puig ha subratllat que la possible aplicació de la clàusula de salvaguarda en els acords comercials amb països tercers és "una oportunitat que cal fer legalment i no demagògicament".

Ha demanat així que la "demagògia" no estiga present en aquest debat. "El PP aquests dies demana l'aplicació de la clàusula, però van ser ells els qui van firmar l'acord amb països procedents d'Àfrica", ha recalcat.

A principis de mes, el president valencià va mostrar el seu "compromís amb els cítrics valencians" durant la seua visita a Fruit Logistica, la fira hortofrutícola de Berlín.

OBSERVATORI PER A FRUITES I VERDURES

En la capital alemanya, va anunciar que havia enviat una carta al comissari europeu d'Agricultura, Phil Hogan, per a proposar-li la creació d'un observatori per a fruites i verdures. Aquest organisme permetria obtindre dades estadístiques del sector en temps real i així afrontar possibles reptes.

També va enviar una altra missiva a la comissària europea de Comerç, Cecilia Malmström, perquè "la lliure competència i la igualtat de condicions fitosanitàries" regulen l'entrada de cítrics de l'exterior.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento