Comunitat Valenciana

La banda valenciana L'Emperador posa música als "universos unipersonals" en el seu disc 'La gran aventura'

  • La banda valenciana L'Emperador llança aquest dimecres el disc 'La gran aventura' (Primavera d'Hivern), el segon treball de llarga durada del quartet integrat per Antonio Requena (guitarra i veu), Carles Arnau (baix), Rafael Vicente (guitarra) i Víctor Vila (bateria) després de 'Manual d'instruccions per escalar una muntanya' (Mésdemil, 2016).
La Banda Valenciana L'emperador Posa Música Als 'Universos Unipersonals' En
La Banda Valenciana L'emperador Posa Música Als 'Universos Unipersonals' En
REMITIDA AMANTA COMUNICACIÓ
La Banda Valenciana L'emperador Posa Música Als 'Universos Unipersonals' En

L'àlbum -disponible en plataformes digitals com Spotify, iTunes o Deezer, entre d'altres- reuneix una desena de composicions d'inspiració indie-rock. Les lletres aborden les qüestions més humanes i "com intentar gestionar l'univers unipersonal amb el qual tots venim de sèrie", segons explica Antonio Requena, compositor principal de la banda.

Així, les cançons parlen sobre com afrontar els reptes i canvis que es plantegen en el recorregut vital de tots els individus, com la pèrdua d'un ser estimat, el perdó, les indecisions o les relacions sentimentals.

La gran aventura és un disc carregat de "potents i enèrgics" corts com 'L'Eco i els flors', 'La Guerra dels 100 anys' o 'Varsòvia'. També trobem temes de pop més lleuger i cristal·lí com 'De vegades', 'Atles' o 'Com ser eterns (o com no separar-me de tu)' i cançons més introspectives com a 'Dr. Jekyll & Mr. Hyde'. Entre les composicions de l'àlbum també destaca 'Cel del sud', que ha comptat amb la col·laboració de Jorge Martí, el vocalista de La Habitación Roja, destaquen els responsables de la producció en un comunicat.

El disc ha sigut produït per Carlos Hernández Nombela, un músic i enginyer que va revolucionar el so del pop-rock en la dècada dels 90 amb un estil de gravació i mescles que va deixar la seua empremta en discos de bandes de la talla de Los Planetes, Viva Suecia o Triángulo de Amor Bizarro.

Hernández i L'Emperador han treballat conjuntament en les estructures de les composicions i han construït les intenses atmosferes de guitarra que recorren el repertori. A més, ha tocat la guitarra en una de les cançons, 'Vells temps', i s'ha encarregat de les mescles i la masterització en els estudis El Castillo Alemán de Madrid. D'altra banda, la gravació va tindre lloc el passat mes de juny en els Elefante Estudio de la ciutat de València amb Alberto Díaz (Polock, Wild Ripple, Yo Diablo) en els controls.

El disseny de la gran aventura és obra de l'il·lustrador granadí resident a València Juan Alcalá. La portada, on es pot veure un globus terraqüi en blanc, remet a la idea de llibertat, a un món on cadascun pot conformar la seua història. Així, l'artista connecta amb el títol de l'àlbum, que rememora els coneguts llibres Escoge tu propia aventura, on el lector podia seguir el seu propi camí, al mateix temps que podia desfer-ho i crear un de nou.

Abans de la publicació del disc, L'Emperador va fer públic el videoclip de la cançó 'L'Eco i les flors'. La peça va ser produïda per Nanuk Audiovisual Studio i Miguel Ángel Calvo "Mike Gramola", amb la direcció d'Alain Dupláa i la participació de Víctor García. El clip es pot veure ací. A més, el dimecres 23 de gener, el programa Disc gran de Radio 3, dirigit per Julio Ruiz, va estrenar el tema 'Cel del sud'.

La presentació oficial de 'La gran aventura' tindrà lloc el dissabte, 23 de març, en el Loco Club de València. La vetlada també comptarà amb la participació de l'alcoià Joe Pask i DJ in a Coma.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento