Un senador de Compromís es passa un minut repetint 'Catalunya' per a criticar que s'use com a "cortina de fum"
Un senador de Compromís es passa un minut repetint 'Catalunya' per a criticar que s'use com a "cortina de fum" COMPROMÍS AL SENAT - Archivo

minut repetint la paraula 'Catalunya' per a criticar que s'use "com a cortina de fum i per a tapar tot". Al final del seu discurs, el parlamentari valencià ha preguntat: "A que farta? Doncs he estat només un minut, imaginen-se quatre anys; estem molt farts de vostés".

El Senat va debatre aquest dimarts una moció de Ciutadans, que incorporava una esmena d'addició del PP, per a demanar al Govern que no es concedisquen indults ni cap altre privilegi a les persones que puguen resultar condemnades en el juí pel 'procés' independentista de Catalunya.

En el seu torn, Mulet va retraure que "de nou" se n'anara a parlar de Catalunya, un territori que "viu una situació política preocupant que les forces de dreta i d'extrema dreta es dediquen a fer encara més gran", però que s'utilitza "com a cortina de fum".

"Mentre es parla de Catalunya -va prosseguir- no es parla dels problemes reals de les persones, com la precarietat o la violència de gènere. Mentre es parla de Catalunya, no es parla de l'asfíxia econòmica que viu el País Valencià per un sistema de finançament injust".

En aquesta línia, va criticar als representants del PP i de Cs que de les 17 comunitats autònomes espanyoles només es parle d'una. "I mai dels nostres problemes", va lamentar, al mateix temps que va recordar que la Comunitat Valenciana representa l'11 per cent de la població.

Per a demostrar que està "fart" d'aquesta situació, Mulet va repetir durant un minut la paraula Catalunya, la qual cosa va provocar riures i aplaudiments entre alguns senadors. I va rematar: "A que farta? Doncs he estat només un minut, imaginen-se quatre anys; estem molt farts de vostés".

Consulta aquí más noticias de València.