Comunitat Valenciana

CSIF demana a Educació que recupere enguany la segona convocatòria d'exàmens de valencià de la JQCV

  • El sindicat CSIF ha demanat a la Conselleria d'Educació que recupere les dos convocatòries d'exàmens de valencià de la Junta Qualificadora de Coneiximents de Valencià (JQCV) enguany i que les amplie fins i tot a partir del 2020 ja que considera que és una "incongruència" exigir un nivell i "limitar les opcions per a aconseguir la seua acreditació".
Cartel prueba JQCV
Cartel prueba JQCV
RUBEN TRENZANO TWITTER - Archivo
Cartel prueba JQCV

En un comunicat, el sindicat ha explicat que la Junta Qualificadora de Coneiximents de Valencià (JQCV) anuncia, en el seu lloc web, que l'1 de març oferirà "tota les dades sobre la convocatòria anual", per la qual cosa reclama que "s'incloguen dos convocatòries per a enguany, com ocorria amb anterioritat, i que no es limite a una". Per eixe motiu, ha instat la Conselleria d'Educació a tramitar amb urgència aquesta ampliació.

El sindicat indica que, donat el nivell d'exigència per part de l'Administració d'aquestes acreditacions, les proves haurien de celebrar-se trimestralment per a donar més opcions de superar-les i obtindre els certificats acreditatius de nivell. Per contra, el sindicat assenyala que pareix un "contrasentit" reduir un 50% les proves i, en canvi, exigir cada vegada més nivell de valencià.

La central sindical recorda que, per exemple, per a exercir la docència cal obtindre la capacitació en valencià, i per a matricular-se a aquest curs o a les proves per lliure és necessari disposar del títol acreditatiu de nivell que expedeix la Junta Qualificadora. CSIF assenyala que resta possibilitats a docents el fet que només hi haja una convocatòria a l'any. Per eixe motiu demana dos en el 2019 i una trimestral a partir del 2020.

El sindicat, igualment, ha reclamat que augmente la periodicitat anual de cursos i exàmens per a aconseguir la capacitació en valencià, de manera que, igual que demana amb les proves de la JQCV, arriben a convocar-se trimestralment. La central sindical subratlla que si el Consell exigeix un nivell lingüístic "ha de posar tots els mitjans públics a l'abast de l'usuari per a aconseguir-ho".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento