Comunitat Valenciana

L'IPC baixa un 1,2% al gener a la Comunitat Valenciana

  • La taxa interanual creix un 1%, segons l'Institut Nacional d'Estadística.
Rebaixes, compres, comerç.
Rebaixes, compres, comerç.
EUROPA PRESS - Archivo
Rebaixes, compres, comerç.

L'Índex de Preus de Consum (IPC) a la Comunitat Valenciana va pujar un 1% al gener en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, igual que la mitjana nacional (1%), però va retrocedir un -1,2% respecte al mes anterior, sobretot per les rebaixes de vestit i calçat, segons ha informat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

A Espanya, l'Índex de Preus de Consum (IPC) va baixar un 1,3% al gener en relació al mes anterior i va retallar dues dècimes la seua taxa interanual, fins a l'1%, el seu menor nivell en l'últim any, segons les dades definitives publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que coincideixen amb els avançats a la fi del mes passat.

A la Comunitat Valenciana el descens al gener es va produir pel retrocés registrada en vestit i calçat amb una caiguda en 14,8%, seguida d'Oci i cultura un 2,1%, Vivenda i Parament un 0,4%, Transport, Aliments i begudes no alcohòliques un 0,2%, i Hotels, cafés i restaurants un 0,1%.

Per contra, van pujar Comunicacions i Begudes alcohòliques i tabac un 0,5%, i Medicina un 0,1% mentre que Ensenyament i Altres es van mantindre invariables.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento