Comunitat Valenciana

Detingut a València un home per incitar de forma brutal a l'odi contra immigrants i musulmans en xarxes socials

  • Agents de la Guàrdia Civil han detingut i investiguen a València un home de 60 anys per presumptament incitar "de manera directa" i amb "brutalitat" a l'odi i la violència contra els musulmans i el col·lectiu immigrant a través de la xarxa social Facebook, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.
Agent de la Guàrdia Civil en imatge d'arxiu
Agent de la Guàrdia Civil en imatge d'arxiu
GUARDIA CIVIL - Archivo
Agent de la Guàrdia Civil en imatge d'arxiu

En el transcurs de la investigació, els agents han analitzat "diversos centenars" de publicacions realitzades pel detingut, algunes d'elles de contingut "extremadament violent".

La investigació s'ha dut a terme a través de la col·laboració entre els grups d'informació de la Guàrdia Civil de Navarra, València i la Unitat Central Especial número 3, en el marc de l'Operació Fender'.

El presumpte autor dels fets, de nacionalitat espanyola i 60 anys, hauria difós a través d'un perfil de la xarxa social Facebook una quantitat "ingent" de publicacions de contingut violent, en les quals suposadament s'incitava "de manera clara i directa" a l'odi i a exercir la violència contra col·lectius d'immigrants i musulmans.

La publicació del material en internet s'ha realitzat "sense cap tipus de restricció" en la xarxa social, per la qual cosa, segons la Guàrdia Civil, "es pot determinar que els missatges d'incitació a l'odi, violència i discriminació publicats han pogut arribar a una gran quantitat d'usuaris d'aquesta xarxa social".

Donada la "gravetat i brutalitat" dels continguts abocats en les xarxes socials, per part de la Guàrdia Civil es va realitzar una investigació per a tractar d'identificar a l'usuari d'aquest perfil, que va donar com resultat la plena identificació del presumpte autor.

Posteriorment, aquest home va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte contemplat en l'article 510 del Codi Penal, en el marc d'unes diligències prèvies que instrueix el Jutjat d'Instrucció número 11 de València. La investigació ha estat coordinada per la fiscal encarregada de la investigació dels delictes d'odi en la província de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento