Comunitat Valenciana

Bonig rebutja la declaració del PSPV sobre Catalunya: "Amb eixa gent no pots dialogar, únicament aplicar la llei"

  • VALÈNCIA, 11 (EUROPA PRESS)
Presidenta del PPCV, Isabel Bonig
Presidenta del PPCV, Isabel Bonig
PPCV
Presidenta del PPCV, Isabel Bonig

La presidenta del Partit Popular a la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha rebutjat aquest dilluns la declaració institucional presentada pel grup socialista de les Corts Valencianes que reivindica "el diàleg assossegat, l'Estat de Dret i la Constitució" en la "via de la solució al problema de convivència social a Catalunya".

Sobre aquest tema, Bonig ha puntualitzat: "Nosaltres no dialoguem, l'estat espanyol i Espanya estem cansats de dialogar amb qui no vol acceptar", ha dit en al·lusió als independentistes. "Amb eixa gent no pots parlar sinó simplement l'única cosa que cal fer és aplicar la llei i la Constitució", ha afegit.

Bonig ha realitzat aquestes declaracions després de reunir-se amb representants de sindicats mèdics, en ser preguntada per la declaració institucional que els socialistes portaran al pròxim ple de Les Corts.

En aquest sentit, la presidenta del PPCV ha recordat que el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, va entregar un document amb 21 punts en una comissió bilateral amb el Govern d'Espanya "que no es poden acceptar". "No es pot reconéixer el dret d'autodeterminació del poble català, això és trencar Espanya. El futur d'Espanya, segons l'article 2 de la Constitució, correspon a tots els espanyols", ha remarcat.

Quant a la defensa de la Constitució que realitza la declaració institucional dels socialistes en Les Corts, Bonig ha ironitzat: "De suport a la Constitució fantàstic, que s'hagueren manifestat perquè hi havia socialistes en eixa concentració", ha dit en al·lusió a la concentració que aquest diumenge van convocar el PP, Ciutadans i Vox en la plaça Colón de Madrid.

Sobre aquesta mobilització, la presidenta del PPCV ha defès que va ser "a favor de la convivència" i s'ha mostrat "molesta" pels eslògans que va difondre el Partit Socialista de 'Jo no vaig, jo no sóc feixista'. "Els que estàvem allí no érem feixistes, érem espanyols que creiem en la pau, en la convivència, en la Constitució i que li diem no a un president (Pedro Sánchez) que està negociant amb els quals han donat un colp d'estat i els que pretenen subvertir l'ordre constitucional, o siga trencar Espanya".

DEBAT DE PRESSUPOSTOS

Per una altra parts, preguntada pel debat dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) que s'inicia també aquest setmana, Bonig ha aprofitat per a "demanar a Compromís que reclame en el Congrés, abans de donar el seu suport als Pressupostos, el canvi de model de finançament perquè sense finançament no hi ha servicis públics, és el que deien a Rajoy, jo ho vaig firmar, i espere que el senyor Puig i la senyor Oltra facen el mateix". Per a la Comunitat Valenciana, el PPCV vol "que es canvie el model de finançament", ha insistit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento