Comunitat Valenciana

Zaplana deixa La Fe després de rebre l'alta hospitalària

  • Es trobava ingressat des del 18 de desembre en l'Hospital La Fe i el dijous va obtindre la llibertat condicional.
  • Assegura que no té comptes en l'estranger ni ha cobrat "un euro en suborns o comissions il·legals".
L'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana
L'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana
HOSBEC ARCHIVO
L'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana

L'expresident de la Generalitat i exministre de Treball Eduardo Zaplana ha deixat aquest dilluns l'Hospital La Fe de València després de rebre l'alta hospitalària. Posteriorment, Zaplana s'ha dirigit a primera hora de la jornada a la Ciutat de la Justícia de València a firmar en el jutjat la seua llibertat, segons les mateixes fonts.

La titular del jutjat d'instrucció número 8 de València, que investiga el 'cas Erial', va decretar dijous passat la posada en llibertat de Zaplana, després de considerar que s'havia minimitzat el risc de fugida en haver-se bloquejat els 6,3 milions d'euros que la jutgessa li atribueix en dos comptes a Suïssa, junt a dos presumptes testaferros que també van quedar en llibertat.

La jutgessa va adoptar la decisió, recolzada pel ministeri fiscal, basant-se en aquest punt i no per l'estat de salut de l'expresident, que pateix leucèmia i que es trobava ingressat des del passat 18 de desembre en l'Hospital La Fe de València, d'on aquest mateix dilluns ha rebut l'alta i, per tant, ja es troba en llibertat provisional.

La jutgessa va acordar la presó provisional, comunicada i sense fiança per a Eduardo Zaplana el passat 24 de maig, després de ser detingut per presumptes delictes de blanqueig de capitals, malversació i prevaricació en el marc de l'operació Erial.

Després de conéixer-se la decisió de la seua excarceració, Zaplana va negar en un comunicat tindre comptes en l'estranger, ni a Suïssa "ni en cap altre país fora d'Espanya ni al meu nom, ni al de tercers" i va afirmar que tampoc ha cobrat "un euro en suborns o comissions il·legals" ni es "va apropiar" o "va distraure" fons o actius relacionats amb l'administració pública.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento