Comunitat Valenciana

Xarxa antirumors del Consell contra els delictes d'odi

  • Oltra anuncia una xarxa d’‘agents’ per a lluitar contra les falses creences i “acabar amb la discriminació”.
Oltra presenta l'estratègia
Oltra presenta l'estratègia
GVA
Oltra presenta l'estratègia

Detectar, denunciar i acabar amb “la discriminació i els delictes basats en l'odi”. Aquests són els principals objectius de l'Estratègia Valenciana per a la Igualtat de Tracte, la No Discriminació i la Prevenció de Delictes d'Odi 2019-2024 de la Generalitat, que contempla la creació d'una “xarxa antirumors” per a deconstruir prejudicis que dificulten la convivència i lluitar contra les falses creences que “moltes vegades són la base” d'aquestes pràctiques.

La xarxa estarà formada per “agents antirumors” encarregats de detectar i combatre aquestes agressions, amb l'objectiu de fer front a la xifra de delictes d'odi: 121 en la Comunitat Valenciana en 2017, dels 1.419 que van tindre lloc en el conjunt d'Espanya.

Es tracta d'una estratègia estructurada en sis línies d'actuació, amb 15 objectius que contemplen 96 mesures, establides després d'un llarg procés de participació que ha comptat amb 77 entitats i institucions de diversa índole.

Així la va presentar aquest dijous la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, que va advertir a més que les dades “són només la punta de l'iceberg”, ja que l'Agència de Drets Fonamentals de la Unió Europea estima que només es denuncien el 10% d'aquestes agressions. Per això, un dels eixos de l'estratègia se centra en detectar i denunciar aquest tipus de comportaments.

A més de la “xarxa antirumors”, el document impulsa la creació d'un observatori valencià per la igualtat de tracte, la no discriminació i la prevenció dels delictes d'odi, que s'encarregarà de coordinar les actuacions de l'estratègia, avança la Generalitat en un comunicat.

Oltra va assegurar que representa “la culminació d'un treball que pretén avançar cap a una societat que reconega la diversitat com a enriquiment col·lectiu i acabar amb la discriminació i els delictes basats en l'odi”.

Unitats en la Policia Local 

En aquest eix proposa també crear unitats específiques de prevenció en les policies locals i crear espais de convivència en els barris amb major nivell de conflictivitat, així com un servei telefònic i presencial de traducció i acompanyament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento