Comunitat Valenciana

Valenciaport firma la venda la seua parcel·la en Parc Sagunt a Tempe, del Grup Inditex, per 31 milions d'euros

  • El president de l'Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, ha firmat aquest dilluns davant notari la venda de la parcel·la Z1 de Parc Sagunt per part de València Plataforma Intermodal i Logística (VPI) a l'empresa TEMPE, firma especialitzada en calçat del Grup Inditex. L'import de l'operació de la compra-venda d'aquesta parcel·la de 279.380 metres quadrats ha ascendit a 31.039.118 euros.
Port de València
Port de València
APV - Archivo
Port de València

L'APV té previst destinar els recursos obtinguts amb la venda d'aquesta parcel·la a incentivar, activar i agilitzar Parc Sagunt II, mitjançant la compra de noves superfícies atractives per a captar noves inversions empresarials d'interés portuari, i en benefici de l'economia valenciana, segons ha explicat en un comunicat.

El passat 14 de gener, el Consell d'Administració de VPI Logística va acordar per unanimitat adjudicar a Tempe aquesta parcel·la de 280.000 metres quadrats, situada al costat dels terrenys que va adquirir Mercadona per a construir el seu principal bloc logístic.

CONDICIONS DE COMPRA-VENDA

La firma, la seu de la qual se situa a Elx (Alacant), va ser l'única que va presentar oferta en el concurs de competència convocat per VPI Logística per a vendre la parcel·la Z1 de Parc Sagunt. La seua oferta contempla un preu de compra d'un poc més de 31 milions d'euros euros, així com el compromís de no vendre ni alienar en forma alguna, ni totalment ni parcialment, aquesta parcel·la fins a transcorregut el termini mínim de tres anys, a explicar des de l'inici de la producció o de l'activitat empresarial.

A més, es compromet a establir de forma efectiva la indústria o l'activitat empresarial en la parcel·la adquirida en el termini màxim de quatre anys, a comptar des del moment de la firma de l'escriptura de compra-venda de la parcel·la.

També adquireix el compromís de mantindre l'establiment amb la producció o activitat habitual durant un període mínim de tres anys, a comptar des de l'inici de la producció o activitat.

Tempe és una empresa del Grup Inditex dedicada al disseny, fabricació i distribució de calçat i complements que comercialitza a través de les cadenes ZARA, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home, Uterqüe i Lefties.

Disposa d'oficines i centres logístics a Elx Parc Empresarial, on ocupa una extensió de 181.200 metres quadrats. Des dels seus centres de treball gestiona més de 100 milions d'unitats de producte a l'any, que es distribueixen internacionalment. El Grup Inditex compta amb 7.422 botigues en 96 països, i una plantilla de 171.839 empleats a tot el món.

ANTECEDENTS

La parcel·la Z1 de Parc Sagunt va ser adquirida per l'Autoritat Portuària de València en 2011 per 30 milions d'euros amb la idea d'atraure i facilitar la instal·lació d'empreses d'interés econòmic i portuari, per la qual cosa "l'adjudicació a Tempe i al Grup Inditex d'aquesta superfície compleix amb escreix amb els objectius perseguits", ressaltava l'APV després d'autoritzar l'adjudicació d'aquests terrenys a mitjan gener.

Per a l'Autoritat Portuària de València, Tempe (Inditex) és un grup empresarial de "rellevància internacional" i "és motiu de satisfacció" que haja optat per Parc Sagunt per a situar el que serà un dels seus centres logístics més importants en territori espanyol, rellevància i dimensions, que tindran la seua traducció en generació de riquesa, activitat empresarial i ocupació.

En aquest sentit, augura que "la ubicació d'aquesta important base logística del Grup INDITEX en les proximitats dels ports de València i de Sagunt facilitarà a aquest grup d'empreses major competitivitat i accessibilitat als mercats internacionals". "La proximitat a un gran port hub connectat mundialment com el Valenciaport -afig- és factor que adquireix cada vegada més rellevància a l'hora d'atraure inversions importants com la qual té previst materialitzar TEMPE".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento