Comunitat Valenciana

Oltra demana als partits que sols porten a Les Corts iniciatives sobre violència masclista quan hi haja unanimitat

  • VALÈNCIA, 1 (EUROPA PRESS)
Mónica Oltra en la roda posterior al ple del Consell
Mónica Oltra en la roda posterior al ple del Consell
GVA
Mónica Oltra en la roda posterior al ple del Consell

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, ha demanat aquest divendres a tots els partits que solament presenten iniciatives parlamentàries que estiguen relacionades amb el terrorisme masclista quan "existisca la suficient unanimitat" per a "no crear fissures" en el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere, que "ha de funcionar com un bloc infrangible".

Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, s'ha referit així a la decisió dels diputats de Cs d'absentar-se aquest dimecres de la votació en la qual Les Corts, que han aprovat una iniciativa en defensa de les bases ideològiques d'aquest Pacte que rebutja arribar a acords amb formacions que plantegen la supressió o reducció de les mesures de protecció a la dona. Cs ha justificat la seua postura en què és una declaració "buida" a la qual no van "a contribuir".

Sobre este tema, ha subratllat que, malgrat aquesta absència, entén que Cs segueix "adherit" i "plenament compromès" amb el Pacte perquè està en les comissions de seguiment i les dones que assisteixen en representació d'aquesta formació estan "absolutament compromeses".

"Amb això em va quedar perquè qualsevol fissura que s'introdueix poc favor fa a les víctimes ja que la unitat és indispensable per a protegir-les i llançar als agressors un missatge clar que no tenen cabuda en eixa societat", ha assenyalat.

Sobre este tema, ha recordat que el 17 de setembre es va firmar "una de les coses més importants d'aquesta legislatura", el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere, que va ser el "precursor" del Pacte estatal, i que a diferència d'altres territoris no era sol de partits, sinó que incloïa totes les Administracions, sindicats empresaris, Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, poders judicials, associacions feministes i "per descomptat tots els partits amb representació" parlamentària. En total 63 entitats van subscriure el pacte. "És un pacte de tota la societat i eixe pacte està intacte", ha recalcat.

Oltra ha recordat que una de les mesures que inclou és "traure de la confrontació partidista la lluita" contra la violència de gènere perquè parteix de "una de les línies filosofals" que ja s'ha après per a véncer al terrorisme d'ETA: "Estar tots units".

D'aquesta manera, ha assenyalat que per a acabar amb aquest terrorisme masclista s'ha de fer "el mateix". "Tots els partits s'han compromès a no fer de la violència masclista una qüestió de partit, de confrontació, de tirar-nos a la cara els assassinats i estar units", ha recalcat Oltra, que ha evidenciat: "hem d'aprendre a no fer partidisme perquè estem tots d'acord.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento