Comunitat Valenciana

Gual (CaixaBank) creu que la situació és "complexa políticament" a Espanya però de "relativa estabilitat"

  • El president de CaixaBank, Jordi Gual, ha valorat aquest divendres que la situació a Espanya és "complexa políticament" però de "relativa estabilitat" si es compara amb el context internacional en el qual s'emmarca.
Jordi Gual
Jordi Gual
Enrique Palomares - Europa Press
Jordi Gual

"Ens sembla de relativa estabilitat -la situació a Espanya-, atès que es compleixen tots els paràmetres constitucionals de l'evolució regular de les institucions i els diferents poders de l'Estat", ha contestat Gual en el torn de preguntes de la presentació dels resultats de l'exercici del 2018 a la seu de CaixaBank a València.

Per a Gual, totes les societats occidentals passen per "moments sociopolítics complexos", cosa que ha argumentat que pot incidir en l'estabilitat del mercat financer, i ha posat l'exemple dels casos del Regne Unit i el Brexit, Itàlia, i la relació entre els Estats Units i la Xina.

Preguntat per la incidència del context polític en el desenvolupament de l'economia catalana, Gual ha respost que "és difícil especular" què passaria en escenaris que no contemplen.

Gual ha explicat que l'economia catalana presenta històricament una alta correlació amb l'economia espanyola, però que sol registrar pujades un poc més fortes quan l'espanyola creix i un poc més febles quan baixa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento