Comunitat Valenciana

Gual (CaixaBank) encara el pla estratègic 2019-2021 "amb confiança i visió molt clara"

  • VALÈNCIA, 1 (EUROPA PRESS)

El president de CaixaBank, Jordi Gual, ha valorat aquest divendres que l'entitat financera encara el nou pla estratègic per a 2019-2021 "amb confiança i visió molt clara" i amb la voluntat de mantindre la seua posició de lideratge en la banca comercial a Espanya, a més d'estendre el seu model d'empresa i negoci a Portugal.

En la roda de presentació dels resultats de l'exercici 2018 celebrada en la seua seu de València, Gual ha sostingut que apostaran per ser més innovadors, àgils, flexibles i mantindre amb el focus posat en el servici al client.

"La nostra ambició i el nostre propòsit és contribuir a millorar el benestar financer dels nostres clients i contribuir també al progrés de tota la societat. Açò és el que volem aconseguir", ha remarcat Gual.

Per al president, els anys esdevenidors són "desafiadors però replets d'oportunitats" per a l'economia i la banca, i ha assegurat que podran aprofitar aquest escenari per a mantindre el seu lideratge i creixement.

Ha defès que l'execució positiva del pla estratègic 2015-2018 anticipa que també ho faran amb l'actual: "Com ho hem fet en el passat, serem capaços de mantindre el nostre lideratge".

PLA ESTRATÈGIC 2015-2018

Gual ha destacat els "assoliments" de l'etapa compresa entre els anys 2015 i 2018, en la qual ha asseverat que han pogut reforçar la seua posició de lideratge comercial i que senten una molt bona base -ha dit- per a l'actual pla estratègic.

També ha remarcat que s'ha donat un "pas molt important" amb l'adquisició del banc portugués BPI, en el qual l'entitat vol replicar les principals fortaleses del model de negoci a Espanya, a més d'avançar en la simplificació de l'estructura del grup.

Gual ha assenyalat que en aquests quatre anys, per exemple, s'han reduït els actius problemàtics i els que no consideraven estratègics i s'ha millorat la rendibilitat del grup: "Poques entitats a Europa tenen actualment uns nivells de rendibilitat i qualitat d'ingressos comparables als de CaixaBank".

Tot açò, en un "context difícil" amb factors amb molta competència, canvis tecnològics, més regulació i un nivell de litigiositat molt elevat, entre altres qüestions.

Gual ha agregat que els bons resultats han permès oferir tornades atractives per als accionistes de CaixaBank durant tot el període, malgrat la incertesa i la volatilitat dels mercats: "Estem satisfets de l'evolució de la cotització".

És per tot açò que el president ha definit que CaixaBank és una "entitat que estableix plans estratègics i després els compleix".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento