Comunitat Valenciana

El Govern de La Nau i Cs aproven sotmetre a informació pública el nou Pla del Cabanyal

  • VALÈNCIA, 31 (EUROPA PRESS)
Imatge del PAC del Cabanyal
Imatge del PAC del Cabanyal
CONCEJALÍA DE URBANISMO
Imatge del PAC del Cabanyal

El Govern de La Nau -que conformen Compromís, PSPV i València en Comú- i Ciutadans han aprovat aquest dijous amb els seus vots, en el ple ordinari de gener de l'Ajuntament de València, sotmetre a informació pública el Pla Especial de Cabanyal-Canyamelar, la nova proposta urbanística plantejada per l'equip de govern per a aquest barri, i iniciar així el seu procés de consulta. El PP i la regidora no adscrita, María Dolores Jiménez, també en l'oposició, han rebutjat donar el seu suport a aquest tràmit.

El regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible, Vicent Sarrià, ha indicat durant el debat d'aquest punt de l'ordre del dia que l'acord adoptat en el ple porta a "un moment important" amb un "simbolisme especial" que "posa en la recta final la solució de problemes" plantejats en el Cabanyal-Canyamelar des de "fa dècades" i el "punt i final a un paradigma d'urbanisme" fet "d'esquena a les persones, passat i que obviava el BIC i plantejava destruir el barri i els seus valors".

Després d'açò, Sarrià ha fet un "reconeixement" als representants de "la societat civil, a tots els que des d'entitats, associacions i veïnat van aconseguir en el seu moment parar el Pepri", el Pla Especial de Protecció i Reforma Interior que contemplava la prolongació de l'avinguda Blasco Ibáñez fins al mar a través del Cabanyal-Canyamelar i al que el PAC substitueix.

Abans d'iniciar-se el debat sobre l'exposició pública del PEC en el ple, ha intervingut en la sessió, una portaveu d'un grup de veïns lligat al projecte d'horts comunitaris i autogestionats Cabanyal-Horta i altres associacions i persones que han mostrat el seu "desacord" amb punts d'aquest pla perquè "no dóna una solució real d'habitabilitat a tots els residents en Blocs Portuaris" i així "no compleix amb l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana i amb la Llei de Servicis Socials aprovada aquesta setmana en les Corts".

"ES DOBLEGA EL TURISME"

La representant veïnal ha considerat que aquest és "un pla que deshumanitza" l'entorn, "expulsa del barri als qui ho habiten" i "es doblega al turisme", al mateix temps que ha rebutjat l'"arquitectura i capitalització del sòl" i que "no es respecte la trama" històrica d'aquesta zona de València. Així, ha instat a "treballar per la integració" davant de la marginació, per "mantindre la identitat de barri", per "el teixit social i els espais col·lectius".

Per la seua banda, el regidor del grup municipal del PP Alfonso Novo ha reclamat "un pla més seriós" que el PEC, que ha qualificat de document "incomplet, precipitat i amb errors", a més d'assegurar que no donarà temps a aprovar-ho definitivament abans de concloure el mandat. En aquesta línia, ha criticat que "quatre anys després de derogar el Pepri el Cabanyal està pitjor" que aleshores, en 2015.

Des del grup de Cs i malgrat el seu vot a favor del procés d'exposició pública, el seu portaveu, Fernando Giner, i l'edil Narcís Estellés han expressat els seus "dubtes" i han qualificat de "molt deficient" la gestió del Govern de la Nau en el Cabanyal.

Tots dos han recordat el rebuig de la seua formació al Pepri i han justificat el seu suport al PAC i a la seua exposició pública "pel bé i el futur del barri". Han demanat "diàleg i generositat" al govern local en el moment de gestionar les esmenes i propostes que es presenten i han dit que comparteixen els objectius del nou pla per a "recuperar el mar, fer permeable el barri, aconseguir qualitat urbana i recuperar espai" públic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento