Comunitat Valenciana

Podem acusa Cantó de "desmarcar" Cs del pacte contra la violència masclista per a "tindre el seu minut de glòria"

  • El secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha acusat el precandidat de Cs a la Generalitat Valenciana, Toni Cantó, de desmarcar al seu partit del Pacte Valencià contra la Violència Masclista per a "tindre el seu minut de glòria".

Estañ s'ha pronunciat en aquests termes en els passadissos de Les Corts, després que aquest dijous, Cantó es presentara en la cambra autonòmica valenciana per a avançar que el seu grup no anava a recolzar una iniciativa que se n'anava a debatre sobre la violència de gènere en considerar-la "una declaració buida", malgrat que el partit taronja l'havia recolzat amb anterioritat.

Per a Estañ, "Cs acostuma a firmar alguna cosa i després desmarcar-se per una qüestió purament tacticista", com ha recordat que ja va passar amb la reforma de l'Estatut, el dictamen sobre la comissió d'investigació de Ciegsa i ara "amb una cosa tan important com és el Pacte valencià Contra la Violència Masclista".

"Eixe pacte és important perquè és de la societat valenciana, dels partits valencians i els moviments socials i hauria de ser reivindicat també per Cs. Crec que és un error gravíssim que, per una qüestió que Toni Cantó tracte de tindre el seu minut de glòria, es desmarquen d'un dels assoliments d'aquesta legislatura de la societat valenciana", ha subratllat per a recriminar al diputat nacional que, a més, "utilitze el discurs de les falses denúncies i notícies".

"Ens preocupa que, per una qüestió de rascar vots, es donen passos arrere en un dels aspectes fonamentals d'aquesta legislatura", ha assenyalat.

Respecte a la crítica de Cantó contra el PP per "blanquejar" a Podem, que s'ha negat a firmar el pacte estatal contra la violència masclista, Estañ ha indicat que si el seu grup no va firmar aquell acord va ser perquè "no destina recursos" i no volen que "es quede en paper mullat", una cosa que no passa en el pacte valencià. "Per açò ho firmàrem i estem treballant", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento