Comunitat Valenciana

El sector del taxi presenta el Consell les seues propostes per a regular les VTC

  • Entre altres peticions, demanen l'obligació d'un mínim de 12 hores de precontractació.
  • Ara esperen resposta en uns dies per a fixar una reunió en la qual es tracte aquesta qüestió.
Taxi, taxistes
Taxi, taxistes
ARCHIVO
Taxi, taxistes

Les associacions del taxi de la Comunitat Valenciana han presentat a la Conselleria de Vertebració del Territori un escrit amb les seues propostes per a regular els vehicles de transport concertat (VTC), entre les quals s'inclou l'obligació d'un mínim de 12 hores de precontractació o la prohibició que circulen lliurement per a captar clients.

El document compta amb el "consens total" de totes les associacions del sector en la regió. Els taxistes han registrat la proposta dins de la consulta pública establida per la Generalitat per a abordar la regulació de les llicències VTC a través d'un decret-llei.

Després de presentar el document, les associacions esperen rebre la contestació en uns dies per a fixar una reunió i saber així "fins a on va a arribar" el Consell amb la nova normativa, com ha explicat a Europa Press el titular de la Confederació de Taxistes Autònoms, Fernando del Molino.

Les mesures que proposen són "les mateixes de sempre", encara que les han unificat en un document únic amb el consens de totes les organitzacions del taxi. Entre elles destaca la precontractació mínima de 12 hores o que les VTC, una vegada acaben el servici, hagen de tornar a la base de forma obligatòria, amb l'objectiu que no circulen lliurement per a captar usuaris.

Una altra de les seues peticions és que existisca un control per part de l'administració sobre les aplicacions de les plataformes, sobretot en matèria de geolocalització, de manera que les VTC "no s'aprofiten d'avantatges en aparéixer en el mapa com a servici".

El document també inclou la proposta que existisca un registre electrònic de les llicències a nivell autonòmic, encara que Del Molino ha recordat que el Ministeri de Foment ho publicarà en breu per al conjunt d'Espanya.

Consell del Taxi

Respecte a la renovació del Consell del Taxi de la Comunitat Valenciana, després de la publicació aquest dimecres en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) del termini per a presentar sol·licituds a les vocalies del ple, el president de la confederació ha avançat que presentaran la seua representació i de moment estan a l'espera de veure la composició final de l'òrgan per als pròxims quatre anys.

En qualsevol cas, ha defés la necessitat que hi haja consells provincials del taxi davant l'existència d'"associacions xicotetes de cada província a les quals els costa més fer arribar les seues propostes" a l'organisme autonòmic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento