Comunitat Valenciana

Puig aposta per "un marc de convivència" entre taxi i VTC i valora l'"espai de diàleg" a la Comunitat Valenciana

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apostat aquest dimarts per aconseguir "un marc de convivència" entre el sector del taxi i el de lloguer de vehicles amb conductor (VTC), amb "drets i deures" per a cada part i tenint en compte "l'interés general dels ciutadans". Al seu torn, ha valorat l'"espai de diàleg" existent a la Comunitat Valenciana en aquest sentit.
El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig.
El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig.
EUROPA PRESS TV
El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig.

Puig s'ha pronunciat d'aquesta manera després de la reunió que ha mantingut a València amb la ministra d'Indústria, Reyes Maroto; el president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, i els secretaris generals de CCOO-PV, Arturo León, i UGT-PV, Ismael Sáez, preguntat per les mobilitzacions en el sector del taxi en altres autonomies i per si la Generalitat Valenciana té un full de ruta marcat cap a un equilibri entre taxi i VTC.

"Nosaltres estem dialogant amb ells des del primer moment", ha assenyalat el cap del Consell, que ha ressaltat que existeix "una proposta de decret llei" en la qual es treballa per a regular la prestació d'aquests servicis.

Ximo Puig ha afirmat que en aquest procés s'està "escoltant tots els actors" i ha assenyalat que el que es pretén és que "hi haja un marc de convivència en el qual puguen conviure les diferents maneres de procedir, els diferents operadors de la mobilitat urbana".

El president de la Generalitat ha precisat que açò ha de donar-se "pensant fonamentalment en els ciutadans i les ciutadanes", perquè "tinguen dret a triar" i tenint en compte també "que, evidentment, hi haja un marc regulatori en el qual tots tinguen les mateixes oportunitats i els mateixos drets i deures".

"Ha d'haver-hi una reciprocitat pel que fa al que són les actuacions bàsiques que ha de tindre tot aquell operador que finalment produïsca un servici de mobilitat", ha agregat sobre aquest tema.

Després d'açò, Puig ha asseverat que "en aquest moment hi ha un espai de diàleg del que mai hauria d'eixir-se perquè és fonamental pensar per l'interés general dels ciutadans" i ha agraït "als operadors i al taxi, especialment, que estiguen asseguts en la taula intentant buscar la millor solució possible".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento