Comunitat Valenciana

Pérez-Reverte, 'Diario de Greg' i un manual per al Mitjà, el més llegit en les biblioteques de València

  • La novel·la en valencià més sol·licitada va ser 'El cas dels homes tatuats', del valencià Manel Joan i Arinyó.
  • El llibre més demandat en valencià fou el manual 'Va de bo! Nivell mitjà de valencià (C1)', editat per Bromera.
  • 'Eva', de Pérez-Reverte, i 'Patria', d'Aramburu, encapçalen les obre més llegides en castellà.
Pérez Reverte entre els llibres més llegits en les Biblioteques de València
Pérez Reverte entre els llibres més llegits en les Biblioteques de València
BIBLIOTECAS MUNICIPALES
Pérez Reverte entre els llibres més llegits en les Biblioteques de València

Les novel·les 'Eva', d'Arturo Pérez-Reverte, i 'Patria', de Fernando Aramburu; les últimes entrega de la famosa saga juvenil 'Diario de Greg' i un manual per a aprovar el C1 de valencià -Grau Mitjà- figuren entre els llibres més demandats en les Biblioteques Municipals de València durant l'any 2018.

Així, en l'apartat de narrativa en castellà per a adults, els llibres més llegits són dos dels grans best-sellers de tota Espanya, com són 'Eva', de Pérez-Reverte, i 'Patria', d'Aramburu. Després d'ells, empatats en la tercera posició, se situen el Premi Planeta 'El fuego invisible', de Javier Sierra, i 'Más allá del invierno', últim treball de l'escriptora viva més llegida del món en llengua espanyola: Isabel Allende, detallen fonts municipals.

Referent a les novel·les en valencià, repeteix respecte a l'any passat 'Rosy & John', del francés Pierre Lemaitre (en tercer lloc), i s'estrenen entre les més llegides 'La passejadora de gossos', del professor de filosofia i escriptor Francesc J. Bodí (segona), i l'obra de gènere negre 'El cas dels homes tatuats' (primera), firmada per l'autor de Cullera Manel Joan i Arinyó. No obstant açò, es dóna la circumstància que el llibre en valencià més sol·licitat en les Biblioteques Municipals durant l'any passat no pertany al terreny de la ficció, sinó que es tracta del manual 'Va de bo! Nivell mitjà de valencià (C1)', editat per Bromera.

Els tres títols en castellà més llegits de literatura juvenil pertanyen a la coneguda serie 'Diario de Greg', creada per l'il·lustrador nord-americà Jeff Kinney; concretament, els volums més sol·licitats han sigut l'onzé ('A por todas'), el nové ('Carretera y manta') i l'octau ('Mala suerte'). Per la seua banda, els principals llibres de juvenil en valencià són 'Com una cabra' (Mª Dolors Pellicer), 'Cartes d'hivern' (Agustín Fernández Paz) i una obra escrita a la fi del segle XIII: 'El llibre de les bèsties', de Ramón Llull.

Finalment, les obres infantils de ficció més sol·licitades han sigut 'La oveja Carlota', d'Ann Stohner (que en 2017 va ser la segona més llegida), 'La cançó del sol', d'Estefanía Padullés, i el relat d'aventures 'Astropal: Un cometa amb cor', de José Julio Fernández Rodríguez.

Pel que fa a les obres més destacades en valencià, 'Els fantasmes no toquen a la porta' d'Eulàlia Canal, encapçala el llistat després de pujar dos posicions respecte a 2017. Després d'ella se situen, en aquest ordre, 'De quin color són els besos?' (Rocío Bonilla) i 'La Maria no té por' (Francesc Gisbert).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento