Comunitat Valenciana

Ribó revalidaria com a alcalde i Ciutadans superaria PSPV i PP, segons una enquesta de Compromís

  • Joan Ribó revalidaria com a alcalde de València amb "un nou govern de progrés reforçat en escons" en les pròximes eleccions municipals de maig, segons una enquesta encarregada per Compromís per València.
Joan Ribó
Joan Ribó
EUROPA PRESS - Archivo
Joan Ribó

La coalició obtindria el 27,6% dels vots, per davant de Ciutadans (21,4%), PSPV (17%) i PP (16,2%). València en Comú (VaLC) també aconseguiria representació en sumar un 8,2% junt a Esquerra Unida, mentre que Vox rebria el 6,9% dels vots i la resta d'opcions aglutinaria el 2,8% restant.

Així ho arreplega l'estudi de l'empresa GfK, realitzat abans de Nadal a partir de la intenció de vot dels enquestats. Sobre una mostra de 908 persones, amb la traducció a escons, Compromís seria la força més votada en les eleccions municipals a València i sumaria deu regidors, un més que en aquest mandat, detalla la coalició en un comunicat.

Ciutadans i els socialistes també aconseguirien un edil més, fins a un total de set i sis, respectivament. Per contra, els 'populars' perdrien quatre o cinc i es quedarien entorn de cinc o sis regidors, mentre que l'opció de València en Comú més Esquerra Unida aconseguiria dos o tres i Vox obtindria dos.

Ribó ha assegurat que "València mereix continuar amb un projecte plural, valent i que creu en la democràcia", una situació que els resultats de l'enquesta "validen donant entre 18 i 19 regidors i regidores al bloc d'opcions progressistes, amb el lideratge novament de Compromís", destaquen des de la coalició.

CATALÀ (PP), SEGONA OPCIÓ COM A ALCALDESSA

L'estudi arreplega que "els valencians es decanten clarament per Joan Ribó com l'opció que prefereixen al capdavant de l'Alcaldia de València". Un 30,9% dels enquestats assegura que vol que revalide el càrrec, mentre que la segona opció és la de la candidata del PP, Mª José Català (19,3%), per davant dels líders de Ciutadans, Fernando Giner (15,1%); PSPV, Sandra Gómez (12,3%), i València en Comú, Maria Oliver (5,2%).

Pel que fa a la pluralitat del govern i la preferència dels pactes, els enquestats mostren la seua preferència per acords amb el PSPV (77%) i València en Comú (62%), "dos formacions els votants de les quals situen Compromís com a primera preferència per a arribar a pactes".

Entre els socialistes, el 51% de votants del PSPV prefereix pactar amb Compromís, un 21% amb València en Comú i un 18% amb Ciutadans. En el cas de VaLC, el 64% aposta per acords amb Compromís i el 59% amb el PSPV, segons les dades de l'enquesta.

Les persones que voten Ciutadans preferirien pactar un 57% amb el PP i un 44% amb el PSPV, mentre que els simpatitzants dels 'populars' advocarien per acords "només amb opcions de dretes": un 70% amb Ciutadans i un 17% amb Vox. El mateix ocorre amb els votants de Vox, que apostarien pactar amb el PP (76%) i Ciutadans (70%).

L'estudi -realitzat de forma proporcional a totes les variables de sexe, edat, situació laboral i districte- també determina que un 41,7% de la població de València valora la gestió realitzada en aquest mandat en la ciutat com a 'bona' o 'molt bona', 15 punts per damunt dels qui la valoren com a 'roïna' o 'molt roïna' (24,6%).

Aquesta enquesta encarregada per Compromís per València té un marge d'error de +/-3,25% i un interval de confiança d'un 95% en el cas més desfavorable. Es va realitzar entre el 17 i el 20 de desembre de 2018.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento