Comunitat Valenciana

Veïns porten al Consistori les terrasses i els pisos turístics

  • La Federació d'Associacions de València presenta una moció per a crear un òrgan que regule la seua expansió.
Imagen de archivo de una terraza en València.
Imagen de archivo de una terraza en València.
AMICS DEL CARME
Imagen de archivo de una terraza en València.

La proliferació dels pisos turístics i la gran superfície que ocupen les terrasses dels establiments del centre de València està posant a prova la convivència en alguns barris. Per això, la Federació d'Associacions de Veïns de la ciutat va presentar ahir una moció davant l'Alcaldia i a tots els grups municipals de l'Ajuntament perquè es cree l'Observatori d'Oci i del Turisme que regule i coordine les diverses activitats dutes a terme en les zones més concorregudes.

L'entitat veïnal va explicar que la moció sorgeix arran de l’”escàs efecte” de les mesures plantejades fins ara per a tractar de reduir la superfície de les terrasses en els punts on hi ha una sobreocupació de l'espai públic, frenar comportaments incívics com el botellot o controlar de forma efectiva els apartaments turístics.

Aquesta organització, al costat de les associacions dels barris que són Zona Acústicament Saturada (ZAS), ja es va reunir al desembre de 2016 amb l'alcalde Joan Ribó per a traslladar-li els problemes esmentats i proposar-li diverses mesures, entre elles, la creació de l'Observatori.

No obstant això, llavors no es va aconseguir l'objectiu que ara tornen a exigir: que es debata en el pròxim Ple municipal la creació d'aquest fòrum, similar al que ja funciona amb èxit en ciutats com Madrid.

Més problemes en altres barris 

En altres barris com el de Natzaret també han començat a patir problemes. Els seus veïns demanen mesures per a frenar els gasos contaminants dels creuers i per a evitar la saturació de determinades línies de l'EMT, com la 4 i la 95, cada vegada que arriben creuers al port o pels turistes que es desplacen fins a la Ciutat de les Ciències. La Federació va voler, no obstant això, deixar clar que no està en contra de l'hostaleria, “ni molt menys del turisme”, i és conscient de la “gran riquesa” que aporta.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento