Comunitat Valenciana

Paterna presenta les al·legacions d'Intu que corregeixen la zona d'afecció

  • L'alcalde ha informat que l'empresa ha augmentat a més de 100 metres la zona de reserva de la CV-35.
  • El consistori demana que al nou projecte "se li done tràmit" i que "no s'adopte la resolució d'inadmissió".
Sagredo presenta les al·legacions d'Intu sobre la zona d'afecció
Sagredo presenta les al·legacions d'Intu sobre la zona d'afecció
AYUNTAMIENTO DE PATERNA
Sagredo presenta les al·legacions d'Intu sobre la zona d'afecció

L'alcalde de Paterna (València), Juan Antonio Sagredo, ha presentat les al·legacions d'Intu Mediterrani que corregeixen la zona d'afecció del macroprojecte que es pretén construir en la localitat i ha assenyalat que la promotora, "malgrat que no ho considerava necessari", ha augmentat a més de 100 metres la zona de reserva de la CV-35, "corregint així, de forma definitiva, l'única circumstància que fa dependre aquest projecte de Medi Ambient".

Així ho ha indicat aquest dilluns en un comunicat el consistori, que sol·licita que al nou projecte "se li done tràmit i siga avaluat per les administracions que corresponguen" i que "no s'adopte la resolució d'inadmissió a tràmit de l'avaluació ambiental estratègica".

La presentació d'al·legacions es realitza després que en la segona setmana de gener la Direcció General de Medi Natural i Avaluació Ambiental de la Generalitat Valenciana enviara una notificació de tràmit d'audiència a l'Ajuntament per a advertir-li de la possibilitat de rebutjar finalment el projecte d'Intu Mediterrani en els termes plantejats pel promotor, ja que considerava que el nou plantejament és "anàleg" a l'anterior, i donava un termini de 10 dies hàbils al consistori per a al·legacions.

Juan Antonio Sagredo ha avançat que eixes al·legacions al projecte Intu Mediterrani ja s'han presentat i ha decidit acompanyar a l'escrit presentat una nova proposta que augmenta a més de 100 metres la zona de reserva de la CV-35, amb el que considera que corregeix l'"única circumstància de la qual fa dependre l'òrgan ambiental la continuació del tràmit". És a dir, que s'inclou en el planejament del sector terciari Intu Mediterrani la canalització del Barranc d'En dolça.

L'Ajuntament es compromet a presentar de forma completa la documentació de la nova alternativa proposta perquè puga desenvolupar-se sobre la mateixa la fase de consultes preceptives de totes les administracions interessades".

Dos procediments "legalment diferenciats"

Així mateix, sol·licita que se li done tràmit al projecte i siga avaluat "de nou per totes les administracions que corresponga, així com que no s'adopte la resolució d'inadmissió a tràmit de l'avaluació ambiental estratègica".

L'Ajuntament afirma que la decisió de Medi Ambient "constitueix un erroni juí avaluador" perquè considera iguals dos procediments "legalment diferenciats" que requereixen de "pronunciaments ambientals individualitzats".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento