Comunitat Valenciana

Detingudes 11 persones i desarticulat un dels majors laboratoris de cocaïna d'Europa al Puig (València)

  • La Policia Nacional ha desarticulat aquest dilluns un dels majors laboratoris de processament de cocaïna d'Europa situat en un xalet aïllat del Puig (València). L'operació s'ha estat d'àmbit nacional amb onze detinguts en sis províncies: Madrid, Màlaga, Toledo, València, Valladolid i Pontevedra.
Desarticulat un dels majors laboratoris de cocaïna a Europa al Puig
Desarticulat un dels majors laboratoris de cocaïna a Europa al Puig
MINISTERIO DEL INTERIOR
Desarticulat un dels majors laboratoris de cocaïna a Europa al Puig

Segons ha informat Interior en un comunicat, els agents han escorcollat deu immobles i s'han confiscat d'uns 8.500 litres de diverses substàncies químiques i de difícil adquisició destinades a l'elaboració de la droga. També s'han interceptat 12 contenidors de coca/farina de palmiste en el port de Marín (Pontevedra), producte per a emmascarar l'estupefaent i superar els controls duaners i sanitaris. Una vegada processat, s'obtindria més de tres tones de cocaïna.

L'organització estava composta per ciutadans de nacionalitat espanyola, colombiana i albanesa dedicats a la introducció de sacs d'uns mil quilograms cadascun amb la finalitat d'extraure la pasta base de la farina de palmiste (residu que queda després de l'extracció de l'oli de la llavor del palmell que es conrea en zones tropicals) i, una vegada separada, procedir a la transformació de la mateixa en clorhidrato de cocaïna.

Per a açò, comptaven amb "químics o cuiners", expressament portats des de Llatinoamèrica per a instruir a l'organització i mostrar-los l'elaboració o "cuinat" de l'estupefaent.

ENVIATS DES DE COLÒMBIA

Fruit de les perquisicions policials, els agents van tindre coneixement de la presència a Espanya d'una parella de ciutadans colombians que havien sigut enviats fins a tres vegades per part de l'organització proveïdora en origen. La seua missió era la de comprovar l'estructura empresarial a Espanya, així com negociar percentatges i beneficis a repartir una vegada la droga fora ja extreta i distribuïda.

Posteriorment, els investigadors van detectar l'arribada de deu contenidors al Port de Marín (Pontevedra) amb mercaderia legal i, entre ells, un en el qual es transportava la cocaïna. Amb tot açò els investigadors van establir un fort dispositiu policial amb més de cent funcionaris policials repartits en les diferents províncies espanyoles, i van procedir de forma simultània a efectuar la detenció d'onze persones a València (4), Madrid (3), Valladolid, Vigo, València i Toledo, entre ells els principals responsables de l'organització i els encarregats de la logística i infraestructures.

També es va dur a terme l'escorcoll de 10 immobles, entre ells un xalet aïllat situat en la localitat del Puig (València) on es trobava el laboratori i on es van confiscar més de 8.500 litres de diverses substàncies químiques fiscalitzades, totes elles de difícil adquisició i destinades a l'elaboració del clorhidrato de cocaïna.

LABORATORI PROTEGIT LES 24 HORES DEL DIA

Per a sufragar i obtindre beneficis de la inversió realitzada, l'organització estava condicionant diverses estades de la propietat per a destinar-les al cultiu de marihuana. Per a açò, comptaven amb un marroquí que a més s'encarregava de la seguretat de la finca, romanent en el seu interior les vint-i-quatre hores sense abandonar la mateixa ni per a proveir-se de queviures, que li eren facilitats per un altre integrant de l'organització.

Segons Interior, el xalet havia sigut llogat per la seua ubicació aïllada de les grans urbs, el seu difícil accés, la seua discreció i la possibilitat de destinar la finca llogada a aquestes il·lícites activitats sense cridar l'atenció de la resta de finques confrontants.

A més, els integrants de l'organització duien a terme multitud de mesures de seguretat abans de dirigir-se a l'immoble per a detectar possibles seguiments policials, fet que dificultava enormement la investigació. Destaca, a més, la gran mobilitat de l'organització, ja que els seus principals responsables viatjaven per tota Espanya, residint en un xalet de luxe en la Costa del Sol des d'on coordinaven i donaven les instruccions oportunes.

12 CONTENIDORS BLOQUEJATS EN EL PORT DE MARÍN

En els 10 escorcolls domiciliaris practicats, els agents han intervingut 8.500 litres de compostos químics, sis vehicles -4 turismes, 1 furgoneta i 1 motocicleta-, un revòlver amb una caixa de 47 cartutxos, divers material informàtic, terminals telefònics i diners en efectiu.

Actualment, es troben bloquejats dotze contenidors en el port de Marín en espera de realitzar la corresponent anàlisi qualitativa i quantitativa i poder determinar amb exactitud els sacs contaminats amb cocaïna, en els quals l'organització emmascarava la substància il·lícita.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento