Barcelona inaugura el primer Centre LGTBI de Catalunya

  • El nou equipament ha tingut un cost d'1,7 milions d'euros.
  • Oferirà activitats i serveis d'informació, orientació i atenció, així com espais per a associacions.
Imagen de archivo de la bandera LGTBI.
Imagen de archivo de la bandera LGTBI.
ARCHIVO
Imagen de archivo de la bandera LGTBI.

L'equip municipal d'Ada Colau ha inaugurat aquest cap de setmana el Centre LGTBI de Barcelona, el primer de Catalunya, situat al número 22 del carrer Comte Borrell i amb 1.254 metres quadrats de superfície.

El nou equipament, que ha tingut un cost d'1,7 milions d'euros i comptarà amb un pressupost anual de 590.000 euros, oferirà activitats i serveis d'informació, orientació i atenció, així com espais per a associacions. Està dirigit, mitjançant un conveni de gestió pública, per la Plataforma d'Entitats de Catalunya, la federació que agrupa diverses organitzacions referents en la lluita pels drets LGTBI, i té una plantilla formada per professionals de la psicologia, el treball social, el dret, la salut i la gestió comunitària, entre altres.

El centre, obert de dilluns a divendres de les 10 a les 21 hores, ofereix un servei d'acollida personal i familiar, un d'assessorament psicològic, un altre d'assessorament laboral, un d'orientació legal i jurídica i un d'informació sociosanitària. En cas que es requereixi una atenció especialitzada o de llarga durada per part de les persones usuàries, els professionals d'aquest espai podran derivar-les a altres serveis de les entitats o de l'administració.

D'altra banda, treballa en el desenvolupament d'una programació cultural i artística pròpia que inclourà exposicions temporals; cicles de xerrades, conferències i debats; espectacles d'arts escèniques; projeccions audiovisuals i clubs de lectura. També s'organitzarà una jornada anual que posarà l'accent sobre alguna qüestió d'actualitat o interès per a la comunitat LGTBI.

La primera activitat programada pel centre és l'exposició 'Construccions Identitàries-Work in progress', un recull fotogràfic de Mar C. Llop que fa una mirada personal a l'evolució dels cossos de diverses persones trans. La mostra es podrà visitar fins a finals de febrer.

El nou equipament municipal està distribuït en tres nivells diferents i compta amb oficines, un espai inicial d'acollida i informació als usuaris i un espai expositiu. A més, disposa d'un auditori amb capacitat per a 100 persones i una sala polivalent per a 50 persones. Les entitats residents tenen espais de treball i les altres, si ho sol·liciten, també poden disposar de les sales del centre.

Protocol propi per agressions

El centre LGTBI s'ha dotat d'un Mecanisme d'Urgència Contra les Agressions (MUCA) per actuar en cas que es detecti algun cas d'agressió entre els usuaris. Segons el nivell de risc de cada cas, es farà una derivació als recursos d'urgència necessaris.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento