Puig diu que Sánchez "ha complit amb els valencians" i li agraïx el "compromís" del Govern amb la Comunitat
Puig diu que Sánchez "ha complit amb els valencians" i li agraïx el "compromís" del Govern amb la Comunitat EUROPA PRESS TV

"Tal com vaig dir, creia en la paraula del president del Govern, que ha complit amb els valencians i valencianes", ha afirmat el cap del Consell, que ha expressat la seua "satisfacció" per açò i ha valorat que prop del 10 per cent de les inversions territorialitzades vagen a la Comunitat Valenciana.

Puig s'ha pronunciat d'aquesta manera durant la roda de premsa que ha oferit al costat del ministre d'Agricultura, Luis Planas, per a parlar de la reunió que han mantingut a València amb representants d'associacions agràries, en referir-se a la presentació dels PGE 2019 en la Cambra baixa aquesta jornada.

El responsable autonòmic ha destacat que amb aquests comptes, "per primera vegada en els últims quinze anys", els valencians s'acosten a "allò que ens correspon". "De totes les inversions territorialitzades, el 9,8 per cent, és a dir, prop del 10 per cent, seran inversions per a la Comunitat Valenciana", ha subratllat en aquest sentit.

Ximo Puig ha assenyalat que "es respecta d'aquesta manera per part del Govern la clàusula aprovada" recentment "en el Congrés amb la reforma de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana". "Són 450 milions més en inversions per a la Comunitat Valenciana", ha insistit.

AUTORITAT METROPOLITANA

El president de la Generalitat ha ressaltat que en els PGE de 2019 s'incloga una aportació per a l'Autoritat Metropolitana del Transport de València encara que siga menor que la reclamada. No obstant açò, ha afirmat que la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, li ha "confirmat" que si durant el debat d'aquests comptes es presenta una esmena reclamant la quantitat que falta, el Govern l'acceptara.

"La xifra arreplegada no és la que havíem acordat, solament són 10 milions, falten 28 milions. La ministra d'Hisenda m'ha confirmat que a través d'una esmena tindrà acceptació per part del Govern d'Espanya", ha exposat el cap del Consell, que s'ha mostrat "segur" que "els diferents grups que recolzen al govern valencià -PSPV, Compromís i Podem- la presentaran".

Amb tot, Puig ha reiterat, després de fer "una primera valoració" dels PGE, el seu agraïment pel "compromís del Govern d'Espanya" i ha aprofitat la presència a València del ministre d'Agricultura per a "fer arribar al president" de l'Executiu central les gràcies "per la paraula complida".

Consulta aquí más noticias de València.