L'aportació a Les Arts puja a 1 milió d'euros i l'IVAM es manté en 261.000 euros
L'aportació a Les Arts puja a 1 milió d'euros i l'IVAM es manté en 261.000 euros GVA - Archivo

Aquestes són algunes de les dotacions més destacades amb repercussió en l'àmbit cultural valencià que inclouen els comptes del Govern central per a 2019, que s'han presentat aquest dilluns en el Congrés dels Diputats.

El Palau de Les Arts es porta 1 milió d'euros, la qual cosa suposa un increment del 66%, encara que queda lluny encara de l'aportació estatal a altres coliseus de lírica del país com el Teatro Real, que comptarà amb 9,3 milions per a les seues activitats musicals, a més d'una altra partida addicional de 500.000 euros per a la programació del 200 aniversari; i el Liceu de Barcelona, que tindrà una aportació ordinària per a les seues activitats de 7,1 milions i una addicional d'1,2 per a necessitats de tresoreria. No obstant açò, en tots dos casos eixes quantitats no han experimentat augment respecte a 2018.

També disposarà de més diners que Les Arts el Consorcio del Teatro de la Maestranza i Salas del Arenal, amb 2,24 milions d'euros.

Tant en el cas de Les Arts com en el de l'IVAM des de la Generalitat s'ha reclamat en diverses ocasions una major implicació de l'Executiu central. En el cas del museu, en 2017 va obtindre 171.000 euros, en 2018 va pujar a una mica més de 261.000 i enguany se situa en 261.880 euros. Queda lluny per exemple, dels 2,84 milions que s'han reservat per al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).

BELLES ARTS

Pel que fa als museus de titularitat estatal, apareix una partida per a 2018 de 600.000 euros corresponents al Museu de Belles Arts de València per a la millora de l'entorn i accessos del museu. També es consignen 200.000 euros per a la climatització i ampliació del Museu Nacional de Ceràmica i Arts Suntuàries González Martí de València.

En la memòria d'objectius de l'Organisme Autònom Gerència d'Infraestructures i Equipaments, dins del Ministeri de Cultura, es nomena entre les metes de 2019 concloure la redacció del projecte d'execució i licitar l'obra destinada a la urbanització de l'entorn del San Pío V i assenyala que "el projecte s'ha de consensuar i coordinar amb l'Ajuntament de València". En 2018, afig, s'estava modificant el Pla d'Ordenació Urbana, requisit previ per a poder avançar amb el projecte.

Així mateix, cita la licitació i adjudicació de la redacció dels projectes bàsic i d'execució per a l'ampliació del González Martí.

Consulta aquí más noticias de València.