La MICE retrà homenatge a l'actriu alemanya Hanna Schygulla, figura dels 70 i 80
La MICE retrà homenatge a l'actriu alemanya Hanna Schygulla, figura dels 70 i 80 CEDIDA MICE

En aquesta jornada es projectarà el clàssic de Lotte Reiniger 'Las aventuras del Príncepe Achmed', amb música en directe. A més, l'actriu rebrà un homenatge a Benetússer el dia 22, amb l'estrena de dos mediometrajes dirigits per ella, i participarà en la cerimònia de clausura del dia 23 a Sagunt.

Hanna Schygulla és una de les figures "més representatives" del cinema germànic dels anys 70 i 80, amb una relació directa amb el treball de Rainer Werner Fassbinder, amb qui va treballar des de finals dels anys 60 fins a la mort del director, en 1982. Així mateix, destaquen els seus treballs amb cineastes tan rellevants com Win Wenders, Carlos Saura, Marco Ferreri, Jean-Luc Godard o Fatih Akin.

Alguns dels seus papers protagonistes més rellevants són en 'Berlin Alexanderplatz' (1980), 'El matrimonio de Maria Braun' (1979) o 'Las amargas lágrimas de Petra von Kant' (1972).

L'actriu va acceptar participar en la setena edició de la MICE "des del primer moment" que es va contactar amb ella, un contacte realitzat mitjançant la Fundació Fassbinder i que va ser "desig exprés" del director del festival, Josep Arbiol.

"La MICE ha d'estar eternament agraïda a Schygulla per la seua presència en aquesta edició", ha subratllat Arbiol, qui creu que comptar amb l'actriu alemanya durant tres jornades "és el resultat que s'estan fent bé les coses".

La MICE inicia aquesta setena edició el pròxim 7 de febrer, amb la gala d'inauguració a Torrent, perllongant les activitats i projeccions fins al dissabte 23 de febrer, amb la cerimònia d'entrega de premis a Sagunt. Un total de 30 seus participen enguany 2019 en la MICE.

Consulta aquí más noticias de València.