Comunitat Valenciana

Bioparc ofereix caldos calents i brasers als animals contra el fred

  • El centre distribuirà dietes amb major aportació calòrica i utilitzarà radiadors, entre altres mesures extraordinàries.
Caldos calents contra el fred en Bioparc
Caldos calents contra el fred en Bioparc
BIOPARC VALÈNCIA
Caldos calents contra el fred en Bioparc

Bioparc València combatrà el fred anunciat per als pròxims dies amb mesures extraordinàries com a caldos o infusions calentes per a les espècies "més sensibles", dietes amb major aportació calòrica, l'ús de radiadors, canons d'aire calent, fil radiant, llits de calor que actuen com a "brasers" o el control de la temperatura de l'aigua dels grans aquaris.

Segons ha explicat el parc d'animals en un comunicat, davant la previsió d'una brusca baixada de les temperatures aquesta segona setmana de l'any i per als mesos més freds, Bioparc compta amb actuacions específiques que es posen en marxa al començament de la temporada hivernal. Per aquest motiu, l'equip tècnic del parc s'ha mobilitzat per a activar tot aquest tipus d'accions destinades a combatre el fred.

Ara, en aquestes circumstàncies, s'impulsen mesures extraordinàries per a garantir "encara més" el benestar de tots els animals, posant l'accent en les espècies "més delicades" o "propenses" a patir els seus efectes i, especialment, per a protegir els nadons de goril·la i ximpanzé i la cria de duiquer que va nàixer el dia d'Any Nou.

El benestar animal en aquestes conjuntures climatològiques s'obté per tres mitjans: els protocols internacionals de control de temperatures que marquen directrius segons les espècies i condicions climàtiques perquè tinguen accés permanent segons la seua elecció al seu recinte interior amb calefacció, l'aclimatació dels recintes interiors i exteriors i, finalment, les mesures nutricionals.

Protocols especials i recintes amb calefacció

Per al control de les temperatures, els recers dels primats compten amb un fil radiant en el sòl i amb radiadors per a caldejar l'ambient. Quant als recintes exteriors, en els seus llocs preferits, hi ha planxes de ciment calents tipus "brasers" amagats en la naturalització dels espais i coberts amb el substrat de corfes on "els agrada recolzar-se i acostar-se quan volen sentir l'agradable calor".

En el cas dels rèptils s'incrementa la temperatura del seu entorn amb llums, sota les quals els cuidadors els col·loquen els seus "llits". I en la cova de Kitum, on se situen els grandíssims aquaris d'hipopòtams i cocodrils, l'aigua manté aproximadament els 25 graus per a assemblar-se a les aigües tropicals dels grans llacs africans. En aquesta línia, en la zona dels cocodrils, descansen enormes estructures de formigó davall l'arena que romanen calentes.

Un altre pilar d'aquestes mesures són les dietes dels animals, imprescindibles per a vetlar per la salut de les diferents espècies i que s'han modificat per a incrementar la seua aportació calòrica. En aquest sentit, la cuina de Bioparc prepara aquests dies olles gegantes amb caldos de verdures o infusions per a les espècies més sensibles a la baixada de temperatures com és el cas dels primats, que els cuidadors els donen de forma individual.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento