Comunitat Valenciana

La Generalitat activa la campanya contra el fred dirigida a persones sense llar

  • La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha activat una campanya contra el fred que inclou recomanacions per a atendre persones sense llar amb l'objectiu de proporcionar-los una cobertura integral davant la baixada de les temperatures prevista a partir d'aquest dijous a la Comunitat Valenciana.
Vivint en el carrer, viure en el carrer, pobresa, pobra, pobres, sense sostre
Vivint en el carrer, viure en el carrer, pobresa, pobra, pobres, sense sostre
EUROPA PRESS - Archivo
Vivint en el carrer, viure en el carrer, pobresa, pobra, pobres, sense sostre

El protocol, elaborat des de la Direcció general d'Inclusió Social en col·laboració amb l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, ja s'ha remès als ajuntaments i a les entitats del tercer sector que gestionen els albergs informant-los d'aquest protocol i sol·licitant la seua col·laboració per a quan les baixes temperatures ho feren necessari.

En un comunicat, la directora general d'Inclusió Social, Inma Carda, ha explicat que la finalitat és "treballar junts" per a proporcionar una atenció integral a aquelles persones que, per circumstàncies diverses, no accedeixen als recursos estables que hi ha disponibles per a aquest col·lectiu i que "cap persona sense sostre de la Comunitat Valenciana es quede sense rebre l'atenció necessària".

Aquest protocol serà aplicable fins al 30 de març, amb la possibilitat d'ampliar-ho en el cas que persistisquen les baixes temperatures.

El document arreplega una sèrie de recomanacions, com que es constituïsca en cada ajuntament un dispositiu de recollida, atenció i informació a les persones sense sostre. Aquest equip "serà el responsable de controlar si alguna persona sense sostre està dormint en el carrer i comprovar si segueix ací perquè no se li ha informat dels recursos municipals o d'entitats que compten amb recursos per a poder acollir-los a la nit", ha explicat Carda.

La directora general ha indicat que els dies d'especial fred s'enviarà una carta des de la Vicepresidència a tots els municipis perquè habiliten llocs que puguen utilitzar-se com a "albergs de baixa exigència o, simplement, com a lloc habitacional".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento