Comunitat Valenciana

El jutjat decideix si obri juí al gendre de l'expresident de la CAM per l'assassinat de la seua sogra o arxiva el cas

  • ALACANT, 8 (EUROPA PRESS)
Concessionari de Novocar regentat per López i on van assassinar Martínez
Concessionari de Novocar regentat per López i on van assassinar Martínez
EUROPA PRESS - Archivo
Concessionari de Novocar regentat per López i on van assassinar Martínez

El Jutjat d'Instrucció número 7 d'Alacant, encarregat d'instruir la causa per la mort de María del Carmen Martínez, viuda de l'expresident de la CAM Vicente Sala, ha de decidir a partir d'aquest dimarts si sobreseu el cas o mana a l'Audiència per a juí a Miguel López, gendre de la víctima i únic acusat del crim, després d'una audiència en la qual acusacions i defensa han exposat les seues peticions.

María del Carmen Martínez va morir el 9 de desembre de 2016 de dos tirs quan anava a arreplegar el seu cotxe en el safareig del concessionari Novocar d'Alacant, que regentava el seu gendre.

La sessió, celebrada aquest dimarts, ha servit per tant perquè ministeri fiscal i acusació particular, que exerceix Vicente Sala fill, sol·liciten l'obertura de juí oral atés que sostenen que els indicis contra l'acusat són "clars", tal com han confirmat fonts judicials a Europa Press.

L'instructor ha decidit apartar del cas les germanes de Vicente Sala i filles de la víctima, que exercien igualment d'acusació particular, ja que no acusen i defèn la innocència de Miguel López, casat amb una elles, i, per tant, d'acord amb el magistrat, no tenen cabuda en el procediment, segons han confirmat fonts judicials a Europa Press.

Per la seua banda, la defensa de Miguel López ha argumentat que els indicis contra el seu client no se sostenen i ha refutat les proves presentades tant per les acusacions.

Serà al llarg dels pròxims dies quan el jutge encarregat del cas decidisca si dicta el sobreseïment de la causa o l'obertura de juí oral contra el gendre de María del Carmen Martínez.

Fiscalia i l'acusació particular demanen 24 anys i mig de presó per a Miguel López -23 per assassinat amb agreujant de parentiu i 18 mesos per tinença il·lícita d'armes-. El ministeri públic reclama a més 35.000 euros d'indemnització per a cadascun dels fills de la víctima mentre que l'acusació particular renúncia a reclamar responsabilitat civil.

La defensa, per la seua banda, sosté que les acusacions no tenen cap prova ni indicis que se sostinguen contra el seu client i ha tornat a insistir davant el jutge que es va tractar d'un robatori, per la qual cosa demana el sobreseïment de la causa contra López. Així mateix, nega l'existència d'un mòbil econòmic, si bé en el seu escrit de conclusions reconeix l'existència d'un "conflicte familiar" per la gestió de les empreses dels Sala.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento