Comunitat Valenciana

El Pla Edificant s'estendrà a la meitat d'infraestructures educatives

  • Un total de 349 ajuntaments de la Comunitat han presentat projectes per a 634 centres d'ensenyament.
  • La Generalitat invertirà 700 milions d'euros en aquest projecte iniciat en col·laboració amb els ajuntaments.
Visita de Puig a Torrent
Visita de Puig a Torrent
GVA
Visita de Puig a Torrent

El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimarts que el Pla Edificant permetrà estendre les actuacions de construcció i millora d'infraestructures docents al 50% del parc de centres educatius de la Comunitat Valenciana. Així ho ha destacat després de la visita que ha realitzat a l'Escola Oficial d'Idiomes de Torrent (València) i al centre d'Educació Especial L'Encarnació, situat en la mateixa localitat.

Puig ha ressaltat que el pla destinarà 700 milions d'euros a la "gran operació de reconstrucció i construcció nova de l'Educació", amb la finalitat de "generar els millors edificis per a oferir un ensenyament de la major excel·lència possible".

Des de la seua posada en funcionament a l'octubre de 2017, Edificant ha permés que un total de 169 ajuntaments compten amb les seues propostes de delegació aprovades per a dur a terme projectes d'obres, des de la construcció de nous centres de forma integral fins a rehabilitacions i reparacions, amb una inversió de 471 milions fins a l'actualitat.

D'aquests ajuntaments, 67 pertanyen a la província de València, amb projectes que comporten una inversió de 168 milions; 71 a Alacant, amb actuacions per import 221 milions, i 31 són de Castelló, amb accions que suposen una inversió de 82 milions.

Des de la seua aprovació, un total de 349 ajuntaments de la Comunitat han presentat projectes per a 634 centres d'ensenyament. Amb eixa "aliança" amb la Generalitat, els consistoris han pogut participar en la licitació de les obres, la qual cosa ha permés actuar sobre el 50% dels prop de 1.400 centres educatius en un horitzó temporal fins el 2020.

Educació com a "palanca de futur"

Davant aquestes xifres, Puig ha asseverat que l'educació és "la palanca de futur" de la Comunitat, en garantir "igualtat d'oportunitats" mitjançant instal·lacions com les del nou Centre d'Educació Especial l'Encarnació, "un dels millors edificis educatius de la Comunitat" en el seu àmbit i que dotarà a xiquets i xiquetes d'un escenari adequat perquè la comunitat educativa puga oferir les màximes possibilitats als qui tenen menys oportunitats".

"L'edifici és important, però el més important són els professionals i també el compromís dels pares amb l'educació dels seus fills", ha destacat el cap del Consell, per a apuntar que l'Escola Oficial d'Idiomes de Torrent, en la qual estan inscrits més de 1.000 estudiants, reforça el vincle de la societat valenciana amb l'aprenentatge de l'anglés i d'altres llengües.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento