Comunitat Valenciana

Cs seria la força més votada a la Comunitat en les generals, segons el CIS

  • Li seguirien en l'enquesta, que inclou la simpatia, PP, Compromís-Podem (apareixen en confluència) i PSOE.
  • Un 15,5% dels valencians afirma que no votaria i un 3% no sap encara per què opció decantar-se.
  • El 58,6% dels enquestats a la Comunitat afirma sentir-se tan espanyol com valencià.
El president de Ciudadanos (Cs), Albert Rivera
El president de Ciudadanos (Cs), Albert Rivera
Jesús Prieto - Europa Press
El president de Ciudadanos (Cs), Albert Rivera

Ciutadans (Cs) seria la primera força a la Comunitat Valenciana si demà se celebraren eleccions generals, tenint en compte tant la intenció de vot com la simpatia, seguida de PP, Compromís-Podem (apareixen en confluència en l'enquesta) i PSOE, segons el baròmetre de desembre fet públic aquest divendres pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS).

La formació taronja aconseguiria el 19,7% en intenció de vot (una vegada sumada també la variable de la simpatia), per davant del PP, que obtindria el 18,8%; de Compromís-Podem, que aconseguiria un 17,4%, i de PSPV, que colliria un 14,5%.

Ciutadans aconseguiria així, segons aquestes dades, a la Comunitat Valenciana els tercers millors resultats a nivell nacional, després de Cantàbria (22,5%) i Comunitat de Madrid (22,1%). Per contra, el PSOE obtindria el suport més baix de totes les comunitats.

D'altra banda, forces com Vox es veurien recolzades per un 3,9% d'intenció de vot -el baròmetre es va elaborar en plena ressaca de les eleccions andaluses del 2 de desembre en les quals va aconseguir entrar al parlament-. Un 15,5% dels valencians afirma que no votaria i un 3% no sap encara per què opció decantar-se.

El baròmetre reflecteix el mateix ordre de preferència en la intenció directa de vot, amb Cs al capdavant amb un 16,4%, el PP amb un 15,1, Compromís-Podem amb el 14,1 i el PSOE amb 10,9%.

Organització de l'Estat

A la pregunta sobre la fórmula alternativa d'organització de l'Estat que prefereixen els valencians, el 31,6% expressa la seua preferència per l'autonòmic actual mentre que el 30,3% s'inclina per l'eliminació de les comunitats amb un govern central únic. L'11,2% demana major autonomia i un 5,6% advocaria per que les comunitats pogueren convertir-se en estats independents.

Respecte als seus sentiments, el 58,6% dels enquestats a la Comunitat afirma sentir-se tan espanyol com valencià, el 15,5% se sent únicament espanyol, el 8,2% més valencià que espanyol, el 7,6% més espanyol que valencià i el 3,3% únicament valencià.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento