Generalitat i Foment col·laboraran per a acabar promocions de vivenda pública "a mig construir" i plans "paralitzats"
Generalitat i Foment col·laboraran per a acabar promocions de vivenda pública "a mig construir" i plans "paralitzats" GVA

Així ho han acordat en la primera trobada de treball de l'any que han mantingut aquest dimecres a València el president, Ximo Puig, i la secretària general de Vivenda, Helena Beunza. Puig ha defès la necessitat d'impulsar que el dret a la vivenda siga una realitat i "seguir donant respostes amb mesures concretes i el més efectives possible a curt termini davant el problema de la vivenda", detalla la Generalitat en un comunicat.

Mitjançant aquest acord, Foment col·laborarà financerament amb la Generalitat per a finalitzar les promocions públiques que van quedar paralitzades en l'anterior legislatura. Es tracta d'almenys 295 vivendes públiques distribuïdes per tota la Comunitat Valenciana. Inclouen tant promocions represes per part de la Generalitat -que es finalitzaran abans amb l'ajuda del Ministeri- com altres "bloquejades fa deu anys".

Entre elles figura un edifici en el barri de La Torre de València, amb previsió d'albergar un total de 184 vivendes públiques. Hi ha altres promocions en localitats com Castelló de la Plana amb 35 vivendes públiques, en el barri de Ciutat Vella de València amb 34 o a Aspe (Alacant) amb 42.

A més d'impulsar promocions inacabades, les dos institucions preveuen que la col·laboració s'estenga a noves promocions sobre solars públics per a vivenda de lloguer assequible.

Aquesta acció s'emmarca en l'aposta del Consell per incrementar l'oferta per a facilitar la reducció del preu dels pisos i dels lloguers i en les línies de treball per a "aconseguir que la vivenda siga un dret efectiu i establir mesures per a frenar l'especulació".

IMPLICACIÓ EN EL PLA AGILITZA

Paral·lelament, el cap del Consell ha rebut el compromís del Ministeri de Foment de participar en el Pla Agilitza, que la Generalitat ha iniciat per a simplificar els tràmits burocràtics dels procediments administratius i així incentivar l'activitat econòmica.

Puig i Beunza han acordat establir mecanismes de coordinació entre l'administració autonòmica i els organismes implicats en l'engegada del pla, amb l'objectiu d'agilitzar "al màxim" els tràmits i els procediments.

La responsable estatal de Vivenda ha destacat la iniciativa i l'esforç de la Generalitat per a abordar el problema de la vivenda a la Comunitat Valenciana, una regió "pionera" a posar en funcionament un sistema de gestió del patrimoni en favor de la vivenda. També ha reconegut el caràcter innovador de la iniciativa per a reduir les traves dels procediments i impulsar l'activitat mitjançant Agilitza.

Consulta aquí más noticias de València.