Comunitat Valenciana

El PP critica que el Pacte del Botànic "es resumeix en polítiques fictícies"

  • Jorge Bellver denuncia que han augmentat en onze el nombre d’organismes  dependents de la Generalitat.
El presidente del PP en Les Corts, Jorge Bellver, en imagen de archivo
El presidente del PP en Les Corts, Jorge Bellver, en imagen de archivo
PPCV - Archivo
El presidente del PP en Les Corts, Jorge Bellver, en imagen de archivo

El president del grup parlamentari 'popular' en Les Corts Valencianes, Jorge Bellver, ha afirmat aquest dilluns que la legislatura del Consell del Botànic "es resumeix en polítiques fictícies des de l'econòmic, pressupostos que després no compleix i la imposició i falta de llibertat en educació".

Bellver ha fet en aquests termes un balanç de final de període de sessions en Les Corts i quasi final de legislatura davant les eleccions del pròxim mes de maig i ha criticat que el Consell de PSPV i Compromís "haja pujat els impostos". Segons ha sostingut Bellver en un comunicat, "des de l'inici de legislatura són més de 3.600 milions d'euros els que s'ha incrementat en impostos per a tots els valencians".

El diputat del PP s'ha referit també al passat debat de Pressupostos, i ha assenyalat que el Consell "ha presentat les mateixes mesures, que tindran els mateixos resultats".

"No solament no compleixen el que aproven, uns comptes ficticis, sinó que a més no escolta al principal partit de l'oposició", ha lamentat. Així, ha assenyalat que es van presentar un total de 1.957 esmenes als comptes de la Generalitat, de les quals 1.064 eren del PPCV i d'elles es va acceptar únicament una quinzena, "que a més no tenien contingut econòmic".

Increment de “quiosquets”

Al seu judici, "ni compleixen els pressupostos ni després tiren avant les mesures que anuncien". En aquesta línia, Bellver ha explicat que el PPCV ha presentat més de 100 Proposicions No de Llei i més de 44.000 iniciatives parlamentàries al llarg de la legislatura "que han tingut com a eix la baixada d'impostos, la reducció de l'administració en la qual tant esforç va posar el PPCV mentre que ara s'incrementen els quiosquets amb onze organismes nous que costen als valencians 688 milions d'euros, la sanitat i l'educació".

Sobre aquest tema, Bellver ha indicat que l'educació "és una de les pedres angulars del programa polític del PPCV" i ha manifestat que el seu partit vol "retornar als pares la llibertat que se'ls ha arrabassat, que puguen triar centre dins del districte únic i llibertat per a triar la llengua en la qual s'educa als fills".

"En sanitat hem presentat iniciatives per a acabar les llistes d'espera i blindarem per llei les llistes d'espera en atenció sanitària de caràcter programat", ha resumit.

Finalment, el president del PP en Les Corts ha indicat que el seu partit s'ha convertit "en el mur de contenció davant els qui volen convertir a la Comunitat Valenciana en una franquícia de Catalunya".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento