Comunitat Valenciana

Els atacs de gota, una de les afeccions més comunes en els peus en Nadal

  • És una patologia amb major incidència en els homes a partir dels 40 anys per excés d'àcid úric i problemes renals.
  • Des del Col·legi Oficial de Podòlegs de la Comunitat donen consells per a regular els nivells sanguinis d'àcid úric.
Comida de Navidad
Comida de Navidad
FLICKR/ M A N U E L
Comida de Navidad

Els atacs de gota, una artritis molt dolorosa, són una de les afeccions més comunes en els peus durant el Nadal, segons ha advertit aquest divendres l'Il·lustre Col·legi Oficial de Podòlegs de la Comunitat Valenciana (ICOPCV).

La principal causa que provoca un empitjorament de la patologia en els pacients que la pateixen o són propensos a ella, són els excessos en l'alimentació, especialment, per abusos d'aliments grassos, mariscs i alcohol. Es tracta d'una patologia amb major incidència en els homes a partir dels 40 anys per excés d'àcid úric i problemes renals.

Sobre aquest tema, la presidenta de l'ICOPCV, Maite García, ha explicat que "un atac de gota agut es caracteritza per un fort dolor en el dit gros del peu, enrogiment de zona afectada, pell seca i molt brillant". A més, "sol anar acompanyat d'altres símptomes com febra, cefalàlgia i nàusees".

Per açò, els pacients amb atacs recurrents de gota o càlculs renals han de prendre precaucions en els seus hàbits diaris i tractaments orientats a regular els nivells sanguinis d'àcid úric.

Així, s'aconsella una dieta equilibrada i saludable, controlar el seu pes i eliminar els aliments amb alt contingut en purines, principalment. Al costat d'açò, els podòlegs recomanen evitar el consum d'alcohol, beure de 10 a 12 gots d'aigua diaris i realitzar exercici físic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento