Comunitat Valenciana

El Govern demana al PP i Cs que aproven el sostre de dèficit al Senat

  • La portaveu del Govern, Isabel Celaá, ha demanat aquest divendres al PP i Cs que respecten la "sobirania nacional" després de l'aprovació aquest dijous, per majoria del Congrés, del sostre de dèficit proposat pel Govern, i que aproven per tant aquest objectiu dijous vinent al Senat.
Rueda de prensa de Isabel Celaá tras el Consejo de Ministros en Barcelona
Rueda de prensa de Isabel Celaá tras el Consejo de Ministros en Barcelona
MONCLOA
Rueda de prensa de Isabel Celaá tras el Consejo de Ministros en Barcelona

"El sostre haurà d'anar al Senat, on esperem significativament que el PP i Cs hi donen llum verda", ha afirmat Celaá en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que s'ha celebrat a Barcelona, després que aquest dijous el Govern aconseguira tirar endavant al segon intent l'objectiu pressupostari per al període 2019-2021 amb els vots a favor del PSOE, Units Podem, ERC, el PDeCAT, el PNB i Compromís, davant dels vots en contra del PP, Cs, Eh-Bildu, Fòrum Astúries i Coalició Canària.

Celaá ha criticat l'"anomalia democràtica" que haja d'acudir al Senat per al seu "punt final" i la capacitat de veto d'aquesta Cambra a l'acord d'estabilitat pressupostària, cosa que, ha recordat, només passa amb aquesta llei.

Per aquest motiu, atès que no ha estat tramitada la derogació de l'article 15 de la Llei d'Estabilitat Pressupostària per eliminar el veto del Senat, Celaá confia que el PP "respecte la sobirania nacional i l'aprovació d'ahir del Congrés", de manera que puga passar el tràmit al Senat.

Celaá ha defensat que el nou objectiu de dèficit, que relaxa el dèficit a l'1,8% per al 2019, suposarà un marge pressupostari de 6.000 milions d'euros, dels quals 2.500 milions es destinaran a les comunitats autònomes per a polítiques socials, com Educació, Sanitat i Dependència.

"El PP, la dreta, ha de reflexionar sobre aquesta matèria i aprovar al Senat el nou sostre de dèficit", ha insistit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento