Comunitat Valenciana

Cs mantindrà la seua abstenció a la reforma de l'Estatut: "És un brindis al sol que no garanteix ni un euro més"

  • La síndica de Cs en Les Corts, Mari Carmen Sánchez, ha insistit que la seua formació mantindrà la seua decisió d'abstindre's en la votació de la reforma de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, que se celebrarà en la vesprada d'aquest dijous en el Congrés dels Diputats, en considerar que és "un brindis al sol que no garanteix ni un euro més per a les inversions" de la regió.
Mari Carmen Sánchez
Mari Carmen Sánchez
CS - Archivo
Mari Carmen Sánchez

Sánchez s'ha pronunciat en aquests termes en els passadissos de les Corts, en ser preguntada pel vot del seu grup en la votació d'aquest dijous respecte a la reforma de la norma valenciana que inclou una disposició addicional que arreplega el compromís que les inversions de l'Estat a la Comunitat Valenciana siguen equivalents al pes demogràfic d'aquesta regió, per al que es crearà una comissió negociadora integrada per l'Estat i l'administració autonòmica.

Cs ja va anunciar que s'abstindria i el seu portaveu en la cambra autonòmica valenciana ha ratificat aquesta decisió. "Sempre hem dit que aquesta reforma és un brindis al sol perquè no garanteix ni un euro més d'inversions per a la Comunitat Valenciana", ha incidit per a assenyalar que tant el Tribunal Constitucional com el Consell Jurídic Consultiu (CJC) "han desmuntat en nombroses ocasions els motius d'aquesta reforma perquè en cap moment les administració autonòmiques poden influir en la partida nacional que es destina a les autonomies".

Al seu juí, "s'està desviant el focus d'atenció del problema real en matèria econòmica" i és "el model de finançament autonòmic" que és "el que realment" necessiten els valencians per a "pal·liar la falta d'inversions".

Ha defès que la seua formació "sempre" s'ha mantingut en l'abstenció, però en el tràmit parlamentari de la norma va intentar "fer d'aquesta reforma que fóra sensata, digna i no un cant de sirena que l'única cosa que pretén és alegrar l'oïda dels valencians perquè és una fal·làcia que vaja a arribar ni un euro més".

"Presentàrem una esmena, intentàrem transaccionar i negociar amb totes les forces polítiques una reforma sensata i real, però en el moment que ens vam adonar que ens havíem desviat i tornàvem a aquest brindis al sol, vam tornar a la nostra posició inicial d'abstenció perquè creiem que és el just i perquè Cs no va a enganyar els valencians ni va a participar d'eixos cants de sirena", ha remarcat.

"PERSECUCIONS IDEOLÒGIQUES"

D'altra banda, Sánchez ha subratllat que des de Cs no van a "consentir persecucions ideològiques" per defendre les seues idees i "opinar diferent", en relació a les declaracions que va fer el portaveu socialista Manolo Mata per a proposar nomenar persones 'non grates' al líder de Cs, Albert Rivera, i al diputat d'aquest partit en el Congrés Toni Cantó per l'abstenció de la formació taronja en la reforma de l'Estatut.

"Les declaracions de Mata són una temeritat i atempten contra els principis democràtics fins i tot del propi PSPV", ha afegit Sánchez, per a qui, a més, eixes paraules "encarnen la pitjor versió valenciana".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento