Comunitat Valenciana

La vaga en Renfe cancel·la 18 trens AVE i de llarga distància i redueix la freqüència en Rodalies

  • Dels 90 trens AVE i de Llarga Distància que circulen habitualment cap a la regió valenciana, arribaran 72.
  • En el conjunt d'Espanya, Renfe ha cancel·lat per a un total de 154 trens dels habitualment programats.
  • CCOO pretén denunciar la "falta de personal" que presenta el col·lectiu d'interventors a bord.
Tren AVE
Tren AVE
SIEMENS - Archivo
Tren AVE

Renfe ha cancel·lat per a aquest divendres un total de 18 trens AVE i de Llarga Distància amb destinació a la Comunitat Valenciana amb motiu de la vaga d'interventors a bord convocada per CCOO fins a les 23 hores, que afecta també dos línies de Rodalies, la C3 i la C5, en funcionament al 75% en hora punta i al 50% en hores vall. Així, dels 90 trens AVE i de Llarga Distància que circulen habitualment cap a la regió valenciana, aquest divendres arribaran 72, més del 85%.

En el cas del Corredor Mediterrani, on habitualment circulen 26 trens entre la Comunitat Valenciana i Catalunya, 13 per sentit, se suprimeixen sis trens, tres en cada direccción, mentre en els combois d'Alta Velocitat Madrid-València/València-Madrid, es cancel·len 8 trens, sis en l'AVE -tres per sentit- i dos en l'Intercity, un per sentit.

En la xarxa de Rodalies, la vaga afecta dos línies, la C3 i la C5, que funcionen al 75% de la seua capacitat en hora punta i al 50% en hores vall. La resta de les línies, C1, C2 i C6 funcionen regularment sense cap afectació.

En el conjunt del país, Renfe ha cancel·lat un total de 154 trens dels habitualment programats, 84 d'ells d'AVE i Llarga Distància i altres 70 de Mitja Distància. Els trens que es cancel·len per no estar inclosos en els servicis mínims fixats pel Ministeri de Foment per a la parada representen el 21,7% dels AVE que solen circular cada divendres i el 34,6% dels de Mitja Distància.

El Departament que dirigeix José Luis Ábalos ha dictat servicis mínims davant la parada que garanteixen la circulació de fins al 78% dels trens d'AVE i Llarga Distància programats habitualment els divendres i el 65,35% dels regionals.

Així mateix, asseguren la circulació del 78% dels trens de rodalies de Madrid en les franges d''hora punta' i el 65% en la resta de la jornada en el cas de Madrid. En el cas dels de València, Sevilla i Múrcia, els mínims oscil·len entre el 50% i el 75%.

Motius de la vaga

Amb la seua convocatòria de vaga, CCOO pretén denunciar la "falta de personal" que presenta el col·lectiu d'interventors que, segons el sindicat, "fa impossible prestar un servici de qualitat amb la seguretat desitjable per als viatgers".

Segons assegura, el nombre de trens d'AVE i Llarga Distància que circulen sense interventor a bord ha augmentat, de manera que els "viatgers paguen per un servici que no reben".

Per a CCOO, aquesta situació és encara "més greu" quan el tren que circula sense interventor és dels considerats de servici públic, açò és, els regionals o de mitja distància, i que, per tant, reben una subvenció de l'Estat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento