Comunitat Valenciana

Puig diu que la Comunitat "més prompte que tard" ha de tindre "singularitat" electoral

  • Tot i això assegura que "aquesta legislatura calia cimentar l'estabilitat" i que eixe objectiu "s'ha aconseguit".
Ximo Puig atén als mitjans de comunicació, imatge d'arxiu
Ximo Puig atén als mitjans de comunicació, imatge d'arxiu
GVA
Ximo Puig atén als mitjans de comunicació, imatge d'arxiu

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assenyalat aquest dijous que la Comunitat Valenciana "més prompte que tard ha de tindre la seua singularitat" amb un calendari electoral propi, però ha indicat que "ara prima l'estabilitat".

Així s'ha manifestat Puig durant la seua participació en el Fòrum Ser sobre el Corredor Mediterrani en ser preguntat sobre la possibilitat d'un avançament electoral a la Comunitat Valenciana.

Ha defés eixe calendari electoral singular per a poder desenvolupar un debat propi sobre la gestió i l'autogovern, però ha indicat que "aquesta legislatura calia cimentar l'estabilitat" i açò "s'ha aconseguit".

"L'estabilitat és molt important, aquest és el govern més estable de la història, ara prima l'estabilitat", ha subratllat.

Preguntat si es veu repetint com a president, ha indicat que "no seria massa lògic tornar arrere" i la Comunitat Valenciana està "millor que fa tres anys i mig" i no tindria sentit "tornar al passat", en el qual la regió va ser "paradigma de tot el negatiu". Aquest Consell, ha dit, "no té color amb l'anterior".

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, que ha participat en el fòrum al costat de Puig, també s'ha mostrat "convençuda" que tenen "el suport majoritari per a governar" perquè ara a Balears "es viu millor amb aquest govern" de pacte i "sòlid".

Resultats en Andalusia

Respecte a si els resultats d'Andalusia els posen "nerviosos", Armengol ha indicat que "cada elecció és cada elecció i cada territori, cada territori" i l'única cosa que li preocupa és que "l'extrema dreta estiga en les institucions" i que "la radicalitat estiga guanyant posicions".

També Puig s'ha manifestat en aquest sentit, assegurant que li preocupa que "els pitjors sentiments humans es galvanitzen a través d'un partit que vol generar confrontació" i els partits han de reflexionar sobre per què s'ha arribat a aquesta situació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento