Comunitat Valenciana

Puig creu que el Govern "no ha de renunciar a presentar els PGE i actuar per a aconseguir el major acord possible"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, considera que el Govern de Pedro Sánchez "no ha de renunciar a presentar els pressupostos generals de l'Estat" i ha d'"actuar per a aconseguir el major acord possible" entorn dels comptes, l'aprovació dels quals seria "positiva" per als interessos valencians.

Encara que ha reconegut que "hi ha moltes dificultats" en eixa negociació, ha apuntat que l'Executiu central "ha d'insistir" i els partits "posar per damunt l'interés general" i eixe és "que haja pressupostos".

Així s'ha pronunciat Puig en la seua intervenció en el Fòrum Santander, en el qual ha valorat que ara hi ha un Govern a Espanya "que almenys escolta i que ha desencallat qüestions importants" en infraestructures com l'ampliació de la xarxa de Rodalies o l'alliberament el peatge de l'AP-7 al final de la concessió, l'assumpció del deute de la Marina o millores en el finançament autonòmic.

"No és suficient", ha advertit, ja que la Comunitat Valenciana necessita que el Congrés aprove els pressupostos i arriben per primera vegada al 10% de les inversions que ens corresponen per població" i que ara també arreplegarà l'Estatut d'Autonomia.

Ha defès la necessitat que s'aproven eixos pressupostos "perquè no es demoren les obres del corredor mediterrani" i "per a reformar el model de finançament autonòmic". "La Generalitat necessita aquest canvi per a sanejar-se i aplicar tot el seu potencial, per a açò el nou sistema de finançament i l'alleujament del deute són imprescindibles", ha agregat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento