Comunitat Valenciana

El PP acusa Puig de "blanquejar la corrupció" en les seues llistes electorals amb Compromís de "col·laborador necessari"

  • La sotssecretària d'Organització del PPCV, María Carmen Contelles, ha acusat aquest divendres al president de la Generalitat, Ximo Puig, de tindre "una doble vara de mesurar" i "blanquejar la corrupció" en les llistes electorals municipals amb Compromís com a "cooperador necessari". Per contra, s'ha compromès al fet que no hi haja cap candidat imputat en les llistes electorals del PP.
Mª Carmen Contelles
Mª Carmen Contelles
Europa Press - Archivo
Mª Carmen Contelles

Contelles ha oferit aquest divendres una roda de premsa al costat de les portaveu del PP en l'Ajuntament d'Ontinyent, Mercedes Pastor, a Paterna, María Villajos i la Font de la Figuera,

Mª José Penadés, per a denunciar "l'incessant goteig d'irregularitats" que s'estan registrant en aquests municipis que el seu "únic responsable per acció o per omissió és Ximo Puig".

Per açò, ha considerat que a Puig "no li va a ser fàcil" complir amb acabar amb la hipoteca reputacional que venia a "alçar quan ompli d'imputats els municipis".

En aquesta línia, ha assenyalat que davant aquestes irregularitats Puig "mira a un altre costat" i "dóna cobertura a suposats corruptes" fins i tot organitzant una festa per a "enaltir la figura" de Rodríguez a pesar d'estar investigat en el cas Alqueria.

"Els socialistes han perdut una oportunitat de demostrar amb fets el que exigien fa tres anys i mig que no hi haguera persones investigades en les llistes electorals", ha assenyalat Contelles. Per contra, ha recalcat que el PP és "coherent" i igual que van fer en 2015 mantenen el seu compromís de no incloure persones investigades en les llistes.

En eixe línia, li ha replicat a Puig, que va assenyalar que calia reflexionar per què havia perdut vots Susana Díaz a Andalusia, que se l'aplique a si mateix perquè quan "s'enganya els ciutadans i es tapen els casos de corrupció es perd la confiança". "Cal ser coherents i molt durs contra la corrupció i a Puig el carnet de la moralitat se li ha oblidat", ha lamentat.

FESTA ALS INVESTIGATS

La portaveu del PP en l'Ajuntament d'Ontinyent, Mercedes Pastor, ha considerat que és "sagnant" que facen una festa a Jorge Rodríguez quan aquest dilluns la Udef va tornar a Ontinyent i a la Diputació a demanar informació per Divalterra.

Així mateix, ha criticat que Rodríguez també "va mentir" i "va tractar de negar l'evident" perquè la fins ara regidora de Seguretat de l'Ajuntament d'Ontinyent va ser detinguda i va a declarar com a investigada pel cobrament d'un xec de Creu Roja. Guillem va dimitir dilluns passat. "I Rodríguez es presenta com el candidat d'Ontinyent fent creure que no passa res", li ha retret.

De la mateixa manera, la portaveu del PP a Paterna, María Villajos, ha criticat que seguisca en les seues responsabilitats l'alcalde, el socialista Juan Antonio Sagredo, malgrat tindre tres causes obertes: pel contracte menor aprovat per a la celebració dels concerts del passat Halloween, per prevaricació en la contractació d'una trànsfuga, i per "vulneració de drets" en el cessament d'un assessor del PP de Paterna.

Villajos ha recordat que el propi Sagredo en un vídeo per les xarxes qüestionava en 2013 que Paterna tinguera un alcalde imputat i ara ell seguisca de candidat malgrat ser investigat en tres causes. "Paterna no es mereix aquesta situació i Puig segueix callat", s'ha lamentat.

Finalment, la portaveu del PP a la Font, Mª José Penadés, ha exigit així mateix, que es depuren responsabilitats contra l'alcalde Vicente Muñoz, de Compromís, contra el qual han interposat sis demandes entre elles per la compra per 5.000 euros per damunt del preu taxat d'un solar als sogres del tinent d'alcalde socialista en el qual es planteja alçar un centre de dia.

Penadés ha assenyalat que aquest cas afecta ja la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, perquè una assessora seua va remetre un correu electrònic per a reclamar a l'Ajuntament informació davant la possibilitat que la Diputació de València subvencione la construcció d'aquest tipus d'instal·lacions. "Oltra controla ja fins a la Diputació", ha afirmat.

A més, ha recordat que s'investiga a l'alcalde per presumpta prevaricació administrativa en la contractació d'una periodista per al gabinet de premsa municipal, per mantindre el sou i els càrrecs a la regidora trànsfuga que va ser expulsada de Ciutadans per vulnerar drets fonamentals dels regidors del PP per limitar el seu accés al Registre d'Entrada i per donar llicència d'obra al seu cunyat per a la construcció d'un xalet sense tindre els metres exigits.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento