Comunitat Valenciana

El Consell facilitarà caixers automàtics a 95 municipis sense sucursal bancària

  • El 2,7% de la població valenciana, 135.000 persones, no compta amb serveis financers a la seua població.
  • Amb aquest pla, la Generalitat Valenciana busca lluitar així contra l'exclusió financera.
Cajero de banco
Cajero de banco
EUROPA PRESS - Archivo
Cajero de banco

La Generalitat Valenciana facilitarà la instal·lació de caixers automàtics en 95 municipis de la Comunitat que actualment no compten amb una sucursal bancària amb l'objectiu de lluitar contra la seua exclusió financera i "superar l'aïllament que pateixen moltes persones que no tenen serveis financers".

Així ho ha explicat el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la presentació del Pla contra l'Exclusió Financera dels xicotets municipis de la Comunitat valenciana, acompanyat del director general de l'Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca.

El cap del Consell ha destacat que es tracta d'una iniciativa "avantguardista" que cerca pal·liar els efectes de "la reestructuració del sector bancari dels últims anys" que ha convertit als xicotets municipis en "els grans afectats per la desaparició d'oficines".

En aquest sentit, ha indicat que un recent estudi del Ivie apunta que en 2017, el 2,7% de la població valenciana no té accés a una sucursal bancària en el seu municipi, una "tendència preocupant" que suposa que 135.000 persones no compten amb serveis financers, ha assenyalat.

D'aquesta manera, a través d'aquest pla es pretén que aquells ajuntaments que ho sol·liciten s'adherisquen i compten amb un caixer automàtic. Ara com ara, 95 municipis s'han sumat al pla, dels quals 37 són localitats de la província de Castelló, 13 d'Alacant i 45 de València, la qual cosa beneficiarà a un total de 45.000 persones. Posteriorment, es preveu incorporar a les pedanies que així ho sol·liciten.

Condicions

En concret, la Generalitat llogarà els caixers que oferisquen les entitats valencianes per un període de 5 anys i un cost estimat de manteniment i funcionament de 10.000 euros anuals per aparell. Per a açò, licitarà concursos per a 4 lots territorials als quals podran optar diferents entitats financeres.

Per la seua banda, els consistoris adherits a aquest pla, que s'emmarca dins de l'Agenda Avant contra la Despoblació, hauran de posar a disposició un espai municipal per a garantir la seguretat del propi servei.

A més d'aquest projecte, que es posarà en marxa en els pròxims mesos, es preveu per a un futur contracte o com a millora del mateix, ampliar el servei a la creació d'oficines d'assessorament financer per a aquests municipis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento