Comunitat Valenciana

STEPV i CSIF denuncien davant Inspecció de Treball la Conselleria d'Educació per l'impagament de nòmines de docents

  • Els sindicats STEPV i CSIF han presentat aquest dilluns sengles denúncies davant Inspecció de Treball pels impagaments de les nòmines a docents, de fins a tres mesos en alguns casos.

El Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha informat que ha posat aquesta denúncia davant les queixes rebudes per part de docents que no han cobrat les seues nòmines i ha remarcat que hi ha persones que "porten tres mesos sense cobrar i la situació està arribant a un punt límit perquè han de pagar les factures i hipoteques corresponents".

A més, s'ha posat en contacte amb la Conselleria d'Hisenda perquè s'habilite un procediment extraordinari de pagament immediat de nòmines pendents i també ha intentat posar-se en contacte amb el secretari autonòmic d'Educació "sense èxit".

Les casuístiques detectades per STEPV a partir d'una enquesta realitzada aquest cap de setmana al personal afectat, amb unes 300 respostes, van des de "persones que des de setembre no han cobrat, suposadament per falta de documentació, persones que han cobrat només un mes en lloc de dos, persones que només han rebut l'augment del 2,5% de la nòmina però no la nòmina, persones incorporades a l'octubre que tampoc han cobrat i altres que encara no han cobrat els dies 1 i 2 de setembre".

STEPV no descarta convocar mobilitzacions pròximament si no se soluciona aquesta qüestió de forma immediata.

Per la seua banda, CSIF explica en el seu escrit davant Inspecció de Treball de València que "a data de hui, 3 de desembre de 2018, centenars de funcionaris docents interins porten sense cobrar els seus salaris des de l'inici del curs escolar".

A més, trasllada que els impagaments per part de Conselleria tenen "un clar abast", a més de en personal interí, en directors i integrants de Serveis Psicopedagògics de la Conselleria, que es veuen afectats per aquesta situació".

La central sindical, d'altra banda, ha posat a la disposició de les persones afectades un formulari dirigit al director general de Centres i Personal Docent de Conselleria d'Educació. En aquest document cada docent sol·licita que "es procedisca immediatament a abonar-me les nòmines pendents de cobrament amb els interessos legals que corresponga" després d'explicar l'impagament de les seues nòmines.

El sindicat ja va denunciar públicament divendres passat que, una vegada abonada la nòmina de novembre, encara existeixen interins amb vacant de juliol que no han cobrat des de l'inici de curs i funcionaris als quals no els han aplicat la retribució per la suma de triennis i sexennis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento