Bonig demana que "ni un sol cèntim dels valencians vaja a entitats separatistes"
Bonig demana que "ni un sol cèntim dels valencians vaja a entitats separatistes" CORST VALENCIANES/I. CABALLER

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha remés una carta al president de la Generalitat, Ximo Puig, per a instar-li a "complir la Constitució i la Llei perquè ni un sol cèntim dels valencians vagen a entitats separatistes que volen infringir l'ordre constitucional i la convivència i implantar unes idees separatistes que s'estan implantant a Catalunya".

Així ho ha indicat Bonig als mitjans de comunicació en els passadissos de les Corts, on ha explicat que, així mateix, presentarà una iniciativa parlamentària en aquest sentit ja que ha lamentat que tres institucions fonamentals com són la Generalitat, la Diputació de València i l'Ajuntament de València, "han donat quasi un milió d'euros a entitats catalanistes" mentre la vicepresidenta Mónica Oltra "justificava aquesta subvenció perquè aquestes entitats fan coses".

"Ara ens assabentem a través d'un comunicat d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), una entitat que ha rebut un poc més de 600.000 euros per a defendre els Països catalans, que volen iniciar una campanya en favor dels polítics secessionistes", ha denunciat per a advertir que és "intolerable i inadmissible" que "amb els diners de tots els valencians vagen a iniciar una campanya valenciana davant l'imminent juí als separatistes".

En aquest sentit, ha subratllat que els polítics catalans estan en la presó perquè "un jutge o un tribunal així ho ha decidit" i, per tant, aquesta forma d'actuar d'ACPV "és una clara coacció al Poder Judicial" i "el PP no va a permetre que es coarte als jutges i tribunals, les decisions judicials es recorren en la Justícia".

"El que no es pot fer és pressionar els jutges, que és exactament el que vol fer ACPV amb els diners dels valencians", ha indicat, al mateix temps que ha advertit que açò mateix "veiem a Catalunya quan grups independentistes pinten de groc la casa del jutge Llarena".

Així, la presidenta del PPCV ha recordat que el primer acte al que va anar Puig quan va saber que anava a governar va ser visitar ACPV. "Ara veiem les conseqüències, els valencians tenim molts problemes, 64.000 persones en llista d'espera, 25.000 en la de dependència, i els diners dels valencians és per a resoldre el problema dels valencians, no per a fomentar associacions separatistes que violenten el poder judicial i la història i el patrimoni de la Comunitat". Per açò, ha apel·lat a la "responsabilitat" de Puig i del PSPV i li ha instat a complir la Constitució i l'Estatut i "no done ni un cèntim dels valencians als separatistes".

Consulta aquí más noticias de València.