Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València duplica en 2018 les sancions per practicar 'botellot'

  • Aquest any s'han tramitat un total de 523 expedients per 209.200 euros, mentre que en 2017 van ser 237.
  • L'edil Carlos Galiana considera "una prioritat" treballar conjuntament "per a trobar solucions entre tots".
Imatge d'arxiu d'un 'botellot'
Imatge d'arxiu d'un 'botellot'
HOSPITAL RUBER JUAN BRAVO - Archivo
Imatge d'arxiu d'un 'botellot'

L'Ajuntament de València ha duplicat les sancions per practicar 'botellot' en la via pública en tramitar en el que va d'any 523 expedients per un import global de 209.200 euros, segons ha anunciat el regidor de Comerç, Control Administratiu i Espai Públic, Carlos Galiana, qui ha donat a conéixer les xifres que el departament de Procediment Sancionador ha tramitat en 2018.

El total d'expedients corresponents a l'any 2018 és de 535, és a dir, que actualment hi ha 12 que estan oberts mentre acaba tota la tramitació. Aquesta xifra duplica la de l'exercici 2017, any en què la Policia Local va imposar 237 sancions, de les quals es van aprovar, mitjançant la corresponent resolució sancionadora, un total de 162 liquidacions, per un import total de 64.800 euros.

Segons Galiana, per al Govern de la Nau és "una prioritat treballar conjuntament amb els joves, els centres educatius, els hostelers i, especialment, amb els veïns i veïnes de València, per a trobar solucions entre tots".

Així mateix, ha subratllat, "el que està clar és que l'Ajuntament no defuig els problemes de convivència i actuem des de tots els fronts per a maximitzar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de València, que és l'objectiu que busquem en totes les nostres accions diàries".

Treball a llarg termini

Galiana es va reunir recentment a Madrid amb la comissionada de l'oci de l'Ajuntament d'eixa ciutat per a estudiar el model de treball que estan aplicant per a millorar la convivència, "ja que Madrid i València tenen els mateixos problemes en aquest àmbit i, per tant, les solucions a aplicar han de ser també similars".

L'edil ha assegurat que l'Ajuntament valencià seguirà aplicant la normativa i treballant amb diverses propostes i opcions per a "disminuir aquesta pràctica amb campanyes de conscienciació ciutadana". "És un treball més a llarg termini, però cal fer-ho", ha indicat.

El botellot és un dels principals i històrics motius de queixa de les associacions veïnals, sobretot en les zones pròximes a les universitats, encara que també en parcs i jardins de nombrosos Barris i en el Jardí del Túria i la Ciutat de les Arts i les Ciències. El seu impacte sobre l'entorn porta aparellats, a més de problemes de soroll, la brutícia acumulada en vials i solars, sobretot durant els caps de setmana.

El segon problema a Ciutat Vella

Els habitatges turístics i el botellot són els principals problemes per als veïns del districte de Ciutat Vella, que, no obstant açò, valoren més viure en la principal zona històrica i monumental de la Ciutat que la tranquil·litat d'altres zones. Així consta en una enquesta de percepció veïnal sobre la situació del districte, elaborada pel col·lectiu Ciutat Vella i viva a partir de 200 enquestes a exclusivament veïns, ja siguen treballadors i residents o únicament residents.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento