Comunitat Valenciana

Oltra i Estañ insten Puig a "deixar de marejar" i fer "tacticisme" amb un possible avançament electoral

  • VALÈNCIA, 21 (EUROPA PRESS)
Urnes amb paperetes del Senat. Arxiu
Urnes amb paperetes del Senat. Arxiu
Europa Press - Archivo
Urnes amb paperetes del Senat. Arxiu

La vicepresidenta del Consell i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, i el síndic de Podem, Antonio Estañ, han instat aquest dimecres al cap del Consell, Ximo Puig, a deixar de "marejar" i de fer "tacticisme" electoral i intern amb la possibilitat d'avançar les eleccions a la Comunitat Valenciana, mentre que el síndic del PSPV, Manolo Mata, ha volgut deixar clar que decidisca el que decidisca finalment, Puig "no ho farà per interés del partit, ho farà per l'interés general dels valencians".

Així ho han manifestat en declaracions als mitjans en els passadissos de les Corts en ser preguntat per la possibilitat que Puig avance les eleccions autonòmiques si el president del Govern, Pedro Sánchez, convoca un 'superdiumenge' electoral el 26 de maig que conjuminara els comicis generals amb els europeus, autonòmics i municipals.

Sobre aquest tema, Oltra ha confessat estar "bastant cansada d'especulacions i que estiguem tot el dia parlant de si es convoquen eleccions o si no". "Si algú ha de convocar eleccions, doncs ja prendrà la decisió però ja està bé de marejar i de tacticisme electoral". La seua idea de concebre la política, ha afegit, és "prendre decisions polítiques per a aprovar lleis que milloren la vida de la gent, qui vullga dedicar-se a tacticismes electorals doncs que ho faça, és molt lliure de fer-ho però no és el meu estil", ha sentenciat.

També Antonio Estañ ha instat Puig a deixar de "parlar contínuament d'estabilitat" d'una banda i per un altre utilitze el 'superdiumenge' electoral com a "excusa per a llançar globus sonda que pareix més per tacticisme intern que una situació política real".

La "prioritat" de Podem, ha dit, és "aprovar com a mínim 15 lleis a desenvolupar en aquesta legislatura i desenvolupar els pressupostos més avançats" per a l'any que vé. De fet, encara que entenen que el 'superdiumenge' electoral "empobreix la qualitat democràtica, "hi ha més dates, no té per què ser un avançament electoral", ha suggerit.

A més, Estañ ha exigit a Puig que "force Pedro Sánchez a negociar uns Pressupostos Generals per a no haver d'avançar eleccions", un escenari que ha assegurat que en Podem no desitgen. La seua prioritat, ha insistit, és "aprovar els Pressupostos per a deixar arrere tota una dècada de polítiques regressives" del PP i "no sabem si és la mateixa prioritat del Partit Socialista i si està posant tot de la seua part", ha apuntat.

"ESTABILITAT IDÍL·LICA"

Per la seua banda, el síndic del PSPV, Manolo Mata, ha manifestat que "a ningú ens agradaria un escenari de confusió electoral en què hi haguera molts processos electorals, no ens agradaria trencar l'estabilitat idíl·lica de la qual gaudim, va a haver-hi un pressupost per als valencians a final del mes de juliol i no anem a fer res en contra dels interessos del Botànic".

"Però si tot està condicionat al fet que el Govern d'Espanya en una decisió personal del president convoque eleccions en una data, és especular per especular", ha apuntat. Segons Mata, "les pressions no valen, el que diguen els partits no valen, el que diga el teu propi partit no val. Conec a Ximo Puig, valdrà l'interés general dels valencians, no ho farà per interés de partit, això està clar, i no ho farà per a perjudicar l'estabilitat del Botànic, segur. Però si ho fa, benvingut serà", ha sentenciat.

"EMPRENYAR LA GATA"

Des del PP, José Císcar ha instat Ximo Puig a ser "valent" i avançar les eleccions valencianes: "La seua legislatura està esgotada", ha assegurat. Així li ha suggerit que "deixe de jugar al ratolí i al gat amb els seus socis de govern" i convoque els comicis autonòmics. També s'ha dirigit a Pedro Sánchez, a qui li ha demanat que "complisca la seua paraula" i convoque eleccions, com s'havia compromès a fer després de la moció de censura contra Mariano Rajoy, ha puntualitzat.

També la portaveu de Ciutadans en Les Corts, Mari Carmen Sánchez, ha demanat a Puig "deixar d'emprenyar la gata i d'escudar-se en les decisions del Govern" per a prendre decisions "valentes i serioses" i convocar eleccions a la Comunitat Valenciana, on, segons ha lamentat, "la situació és insostenible des de fa mesos, amb crisis internes que s'han vist agreujades durant el passat estiu".

De la mateixa manera s'ha referit a Pedro Sánchez, a qui ha convidat a "complir per una vegada la seua paraula i convocar eleccions, pel bé dels ciutadans, segons es va comprometre quan va accedir a la Moncloa".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento