Comunitat Valenciana

Fiscalia demana tres anys i set mesos de presó per a l'exgerent de FGV

  • La mateixa pena sol·licita per als altres set exdirectius investigats per l'accident del metro.
Imatge del desé aniversari de l'accident de Metrovalencia
Imatge del desé aniversari de l'accident de Metrovalencia
GVA - Arxiu - Archivo
Imatge del desé aniversari de l'accident de Metrovalencia

El ministeri fiscal ha presentat al Jutjat d'Instrucció número 21 de València el seu escrit de qualificacions per l'accident de la Línia 1 de Metrovalència, que el 3 de juliol del 2006 va causar la mort a 43 persones i ferides a altres 47, en la qual demana tres anys i set mesos de presó tant per a qui va ser gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en el moment del sinistre, Marisa Gracia, com per a cadascun dels set exdirectius amb responsabilitats en eixa data.

Fiscalia considera que els fets investigats constitueixen un delicte contra els drets dels treballadors, en la seua modalitat de seguretat i higiene en el treball, 43 delictes d'homicidi per imprudència greu professional i 37 delictes de lesions per imprudència greu professional.

A tots ells els demana a més inhabilitació especial, en el cas de Gracia per a l'exercici de càrrec directiu en empresa pública o privada durant cinc anys i sis mesos, i el mateix període per als altres set exdirectius, encara que per a ells ho és per a l'exercici de professió relacionada amb el transport de viatgers.

Així mateix, Fiscalia, demana que es declare la responsabilitat civil directa de la companyia asseguradora i subsidiària de FGV.

La jutgessa d'Instrucció número 21 de València, Nieves Molina, va donar recentment per conclosa la investigació sobre l'accident de la Línia 1 de Metrovalencia i va processar Marisa Gracia i els altres set directius, "vinculada" per l'orde de l'Audiència Provincial de reobrir la causa, que la pròpia jutgessa instructora havia arxivat en diverses ocasions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento