Fiscalia demana tres anys i set mesos de presó per a l'exgerent de FGV
Fiscalia demana tres anys i set mesos de presó per a l'exgerent de FGV GVA - Arxiu - Archivo

El ministeri fiscal ha presentat al Jutjat d'Instrucció número 21 de València el seu escrit de qualificacions per l'accident de la Línia 1 de Metrovalència, que el 3 de juliol del 2006 va causar la mort a 43 persones i ferides a altres 47, en la qual demana tres anys i set mesos de presó tant per a qui va ser gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en el moment del sinistre, Marisa Gracia, com per a cadascun dels set exdirectius amb responsabilitats en eixa data.

Fiscalia considera que els fets investigats constitueixen un delicte contra els drets dels treballadors, en la seua modalitat de seguretat i higiene en el treball, 43 delictes d'homicidi per imprudència greu professional i 37 delictes de lesions per imprudència greu professional.

A tots ells els demana a més inhabilitació especial, en el cas de Gracia per a l'exercici de càrrec directiu en empresa pública o privada durant cinc anys i sis mesos, i el mateix període per als altres set exdirectius, encara que per a ells ho és per a l'exercici de professió relacionada amb el transport de viatgers.

Així mateix, Fiscalia, demana que es declare la responsabilitat civil directa de la companyia asseguradora i subsidiària de FGV.

La jutgessa d'Instrucció número 21 de València, Nieves Molina, va donar recentment per conclosa la investigació sobre l'accident de la Línia 1 de Metrovalencia i va processar Marisa Gracia i els altres set directius, "vinculada" per l'orde de l'Audiència Provincial de reobrir la causa, que la pròpia jutgessa instructora havia arxivat en diverses ocasions.

Consulta aquí más noticias de València.