Comunitat Valenciana

STEPV exigeix Educació el pagament del complement als mestres d'ESO

  • El Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) reclama la Conselleria d'Educació el pagament "de forma immediata" del complement de mestres d'ESO, ja que els qui han canviat de centre "han deixat de cobrar-ho".

En un comunicat, el sindicat ha explicat que des de l'any 2003 el professorat del cos de mestres que té destinació en un IES (actualment un cos a extingir) cobrava el complement de destinació de nivell 24 en les seues nòmines per a equiparar-se salarialment al professorat de Secundària.

No obstant açò, des de fa uns anys aquests docents del cos de Mestres d'ESO han deixat de cobrar-ho "amb motiu d'un canvi de destinació per comissió de servicis o per concurs de trasllats" ja que Intervenció d'Hisenda "interpreta que aquest professorat no té dret al cobrament d'aquest complement", que afecta també els mestres que treballen en centres de formació de persones adultes.

STEPV ha recordat que ja ha acudit a la justícia "amb resultats desiguals" i abans de l'estiu va facilitar a Educació un informe jurídic i un mostreig del que està passant en altres territoris, on "tothom cobra aquest complement sense problemes" i Conselleria va contestar que havia encarregat un informe jurídic i ja donaria una resposta.

Des d'aleshores s'ha posat damunt de la taula aquesta qüestió en les meses sectorials i des d'Educació es va apuntar que "molt probablement" aquest tema s'abordaria en la pròxima mesa. STEPV espera que així siga "i se solucione finalment aquest greuge comparatiu".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento