Dispositiu antiterrorista als ports, aeroports i carreteres

L’increment de controls és per prevenir l’activitat d’ETA per les eleccions i per vigilar el terrorisme islamista. Alerten sobre un nou corrent radical a mesquites.
Sacs amb 250 quilos d’haixix incautats en un control antiterrorista a l’autopista de Granollers (CNP).
Sacs amb 250 quilos d’haixix incautats en un control antiterrorista a l’autopista de Granollers (CNP).
Sacs amb 250 quilos d’haixix incautats en un control antiterrorista a l’autopista de Granollers (CNP).
Les forces de seguretat de l’Estat a Catalunya estan en fase 2 d’alerta antiterrorista, segons ha pogut saber 20 minutos. És l’estat previ a la màxima alerta i implica que s’hagi augmentat la vigilància a carreteres i autopistes, infraestructures bàsiques, com centres d’energia o els ports i aeroports, i també mesquites.Les eleccions del 9 de març, amb la possible activitat d’ETA, i les darreres detencions de presumptes islamistes al Raval han fet extremar les precaucions.

Però, de moment, aquests  controls policials han servit per descobrir altres activitats delictives. És el cas d’un romanès detingut per la Policia Nacional en un control antiterrorista al Port i posat a disposició de l’Audiència. Laurentin S. tenia ordre internacional de cerca per violació, segrest i robatori, que podria tenir relació en l’origen d’una revolta ciutadana contra un campament de nòmades a Roma, després de la violació d’una jove fa uns mesos.

En un altre control antiterrorista a l’AP-7, a Granollers, la Policia Nacional ha detingut Jean Baptiste D., d’origen àrab, que amagava al maleter del cotxe més de 250 kg d’haixix.

Ahir, va ser la pròpia Junta Islàmica Catalana qui va advertir que a les mesquites estan emergint corrents salafistes que propugnen un islam radical i que advoquen per  «la ruptura» amb Occident.

Col·laboració policial

Des que el 18 de gener es va detenir a 12 paquistanesos al Raval barceloní acusats de pertànyer a una cèl·lula terrorista, la vigilància del CNI, Policia Nacional, Guàrdia Civil, amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, s’ha concentrat en els centres de culte, locutoris, en els supermercats regentats per musulmans (com a possible focus de finançament d’Al Qaida).

També s’estan concentrant  en esbrinar el destí dels diners guanyats en robatoris. A més, volen tenir localitzats els líders que facin crides a la guerra islàmica.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento