Comunitat Valenciana

Endavant Podem, Renaix Podem, Marea Oberta i dos independents, candidatures de Podem a la Comunitat Valenciana

  • Endavant Podem, Renaix Podem, Marea Oberta i dos independents (José Luis Valdes Fernández i Rafa Aguado Tarazona) són les candidatures oficials a les primàries de Podem per a Les Corts, segons ha donat a conéixer finalment aquest dimecres la formació.

Segons el calendari oficial, després de la publicació de les candidatures definitives -prevista inicialment per al dilluns- es desenvoluparà fins al dia 19 la campanya electoral. Del 20 al 25 tindran lloc les votacions, el 26 es realitzaran les verificacions i el recompte i el 27 es proclamaran els resultats.

Endavant Podem és la candidatura que encapçala el professor Rubén Martínez Dalmau com a cap de llista i que ha rebut el respatler públic del secretari general del partit a la Comunitat Valenciana, Antonio Estañ. En la llista que es proposa a les Corts figuren, entre d'altres, els senadors Ferran Martínez i Pilar Lima, així com els actuals diputats autonòmics Beatriz Gascó, César Jiménez, Cristina Cabedo i Irene Gómez.

Es postulen com una aposta per la pluralitat, "un conjunt de persones amb opinions i visions diverses que coexisteixen en un mateix espai en el qual l'objectiu és donar veu a totes les sensibilitats possibles dins de l'organització". Pretenen ser "la veu de les lluites feministes, socials i democràtiques en les institucions públiques valencianes".

Per la seua banda, Renaix Podem explica com a cap de llista amb la regidora a Sagunt (València) María Giménez, qui al seu torn forma part de la llista a Les Corts. En eixa llista estan la diputada nacional Rosana Pastor, així com l'exdirigent regional Antonio Montiel i el diputat autonòmic Jordi Alamán.

Aquesta candidatura es defineix com "un grup de militants de base de Podem PV" que "es va plantejar no conformar-se amb que la seua participació es reduïra a votar telemàticament unes llistes ja preparades, sense que hi haguera cap oportunitat per a presentar-se, persones de molta vàlua amb possibilitats d'eixir triades, sense haver de pertànyer obligatòriament a les sensibilitats que controlen el partit".

Defenen el feminisme "amb una dona de consens com a candidata a la Presidència de la Generalitat", una llista "diversa i plural" que encarna el mandat d'"unitat i humilitat" i amb un manifest firmat per quasi 500 persones. El seu objectiu és "aconseguir la renovació" del partit i lluitar per "eixe canvi social per al qual sorgírem".

Així mateix, la candidatura Marea Oberta, lligada al corrent anticapitalista de la formació, està encapçalada per Àngels Varó i es defineix com un conjunt de "militants diversos" i "gent corrent fent política". "Som la societat civil, el carrer" i amb una llista de consens elaborada en ordre alfabètic.

"Volem un Podem protagonista del canvi que estem vivint, verd, rebel, feminista i rupturista, que treballe en la línia política consensuada en les assemblees: rescat ciutadà, vivenda social, renda bàsica universal, drets laborals, acabar amb la violència de gènere, hisenda pròpia, drets lingüístics, llibertat de presos polítics i tornada d'exiliats, rescat ambiental, protecció del medi ambient", assenyalen entre altres eixos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento